Turgaus pasiilgo ir pirkėjai, ir pardavėjai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Turgaus pasiilgo ir pirkėjai, ir pardavėjai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Po griežto karantino pagaliau įsibėgėjo prekyba sodinukais, daigais, medeliais. Balandžio pabaiga – pats metas sodininkystės ir daržininkystės darbams, kapų priežiūrai, apželdinimui, tad atgijusi prekyba – tikras džiaugsmas ir pirkėjams, ir pardavėjams.

Šeštadienį Ukmergėje, Klaipėdos gatvėje, ūkininkų turguje, nuo pat ankstyvo ryto susirinko gausus būrys prekeivių. Jei ne apsauginės kaukės, net nesuprastum, kad karantinas.

Ypač daug norinčiųjų įsigyti vaismedžių sodinukų, nes metas juos sodinti jau eina į pabaigą. Iš Prienų atvykę sodininkystės ūkio prekiautojai vos spėjo suktis. Siūlė įvairių rūšių ir veislių medelių. Pagrindinė kaina už slyvas, trešnes, kriaušaites – 10 eurų.

Akį glostė dekoratyviniai medeliai ir krūmeliai. Jų kainos labai įvairios – nuo 6 iki keliolikos eurų.

Jau prasidėjo prekyba pomidorų daigais. Vieno kaina – nuo 80 centų. Į šiltnamius jau prašosi ir agurkai. Daigo kaina – euras.

Kapus papuošti dažniausiai renkamasi našlaites, populiariausia jų kaina – 60 centų  už kelmelį.

Ūkininkai į turgų atgabeno gausybę bulvių, taip pat – grūdų pašarams ir sėkloms. Nėra mados kainas rašyti – reikia teirautis, kalbinti, domėtis. Taip žmonės turguje elgėsi nuo senų senovės.

Į ūkininkų turgų ne visi įsuka pėsti. Juk prekės čia nestandartinės, pavyzdžiui, maišais parduodamos bulvės. Tad nemažai pirkėjų į aikštę įrieda ratuoti. Ir nebūtinai prie automobilio vairo. Kitiems užtenka karučių.

Be medelių ir sodinukų populiari prekė ūkininkų turguje – bulvės. Maišo kaina nuo 5 iki 8 eurų.

Kai kurių prekių šeštadienį ūkininkų turguje nebeliko dar ankstyvą rytmetį. Prieš aštuntą ryto prekes pardavusi jau link namų suko vištų pardavėja. Trijų–keturių mėnesių dedeklės kainavo po 5–6 eurus.  Šie gyvi pirkiniai keliavo į pirkėjų dėžutes ar maišus. Besiderančių neatsirado, o kam vištelių nebeliko – planavo į turgų keliauti kitą šeštadienį.

UŽ  inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+2 # Adas 2020-04-30 11:50
Laikrasty parasyta jau kelinta karta, kad seklu ir trasu galima nusipirkt, bet ju ten nera ne kvapo, kam klaidint pirkejus?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų