Ukmergės žemės ūkio naujienos
Ukmergės žinios

Ukmergės žinios

Rugpjūčio 30 d., apie 20 val., Šviesos g. sustabdytas neblaivus automobilio vairuotojas. 57 m. vyrui, vairavusiam „Jeep Grand Cherokee“, nustatytas 1,75 prom. girtumas.

Rugsėjo 1 d., apie 19 val., Kareivinių gatvėje, aikštelėje stovėjusiame automobilyje „Audi A3“, apžiūros metu rasta suktinė ir maišelis su galimai narkotinėmis medžiagomis.

Atsižvelgiant į ekstremalią situaciją, savivaldybės administracija pasiūlė kitąmet įsigyjant verslo liudijimus taikyti šiemet nustatytus fiksuotus pajamų mokesčio dydžius ir lengvatas.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) Greitosios medicinos pagalbos (GMP) skyriaus darbuotojai į iškvietimus vyksta dėvėdami naują ryškiaspalvę darbinę aprangą.

Ukmergėje įsikūręs drabužių siuvimo cechas kuria madą garsiems pasaulio prekių ženklams, tokiems kaip „S. Oliver“, „Esprit“, „Peek & Cloppenburg“ ir kt., o mieste įsikūrusi vienintelė parduotuvė sulaukia klientų iš visos Lietuvos.

Į redakciją paskambinusi moteris išsakė priekaištus dėl nekokybiško klausos aparato. Nors aparatą pirko iš privačios firmos, dėl gaminio kokybės kaltina savo gydytoją, į kurią kreipėsi dėl klausos – norėjo įsigyti valstybės lėšomis iš dalies kompensuojamą aparatą.

Valstybinių miškų urėdija rugsėjo 11 d. rengia miškų tvarkymo akciją „Miško kuopa“.

„Ukmergės žiniose“ ne kartą rašėme apie miesto riboženklių keitimą. Tačiau yra ir dar vieni – rajono ribas žymintys – riboženkliai. Juos taip pat atėjo laikas keisti.

Ketaus arba kitaip špižines keptuves žino tikriausiai kiekvienas. Jos pasižymi ilgaamžiškumu ir puikiai tinka įvairaus maisto ruošimui: pradedant mėsa, baigiant daržovėmis. Ketaus keptuvės labai vertinamos tiek profesionalių virtuvės šefų, tiek mėgėjų. Nepaisant didelio tokių reikmenų populiarumo, vis dar sklando pakankamai daug su jais susijusių mitų. Taigi dabar pristatysime populiariausius iš jų.

1. Ketaus keptuves sunku prižiūrėti

Vyrauja nuomonė, kad ketus yra greitai rūdijanti medžiaga, kuri gali suskilinėti ar įtrūkti. Todėl iš jo pagamintai keptuvei reikia itin kruopščios ir sudėtingos priežiūros. Tačiau realybė visiškai kitokia. Ketus yra labai kietas ir atsparus. Ruošiant maistą iš jo pagamintoje keptuvėje galima drąsiai naudoti metalinius įrankius, nesibaiminant įbrėžimų. Jos valymui pakanka karšto vandens ir kempinėlės.

Verta paminėti ir tai, jog daugelis šiuo metu pardavinėjamų ketaus indų jau yra paruošti naudoti, todėl juos nusipirkus nereikia nieko papildomai daryti. Taigi, jeigu jau kurį laiką svarstote apie tokių virtuvės reikmenų įsigijimą, nedvejokite. Špižinės keptuvės internetu – itin praktiškas ir patogus pasirinkimas.

2. Ketaus keptuvės įšyla tikrai tolygiai

Manoma, kad kepsniams ir bulvėms kepti reikia aukštos, tolygios temperatūros, kurią būtent ir užtikrina iš ketaus pagamintos keptuvės. Tačiau iš tiesų tokia medžiaga, lyginant su kitomis, pavyzdžiui, aliuminiu, nepasižymi geru šilumos laidumu. Ketaus privalumas yra tas, kad įkaitęs jis ilgai išlaiko šilumą ir ją skleidžia. Todėl iš tokios medžiagos pagamintos keptuvės idealiai tinka troškiniams, vištienai ar daržovėms gaminti.

3. Tinkamai paruoštos ketaus keptuvės paviršius yra nelimpantis

Daug kas mano, kad prie tinkamai paruoštos ketaus keptuvės maistas beveik visiškai nelimpa. Tačiau tai tik dar vienas mitas. Taip, tokio indo paviršius iš tiesų gali būti pakankamai nelimpantis, tačiau ne toks kaip specialia danga dengtos aliuminio keptuvės. Todėl jei gaminant maistą jis šiek tiek prilipo, dėl to tikrai nevertėtų nerimauti – tai visiškai normalu.

4. Tokios keptuvės niekada negalima plauti su muilu

Tikriausiai daugelis yra girdėję, kad ketaus keptuvės negalima plauti su muilu, nes tokiu būdu galima pažeisti ant jos esantį apsauginį aliejaus sluoksnį. Tačiau iš tikrųjų jis nėra taip lengvai pašalinamas. Todėl greitai išplovus keptuvę su vandeniu ir švelniu plovikliu, nieko blogo nenutiks. Tačiau patariama vengti šio indo mirkymo vandenyje ir kuo greičiau jį gerai išdžiovinti.

Tinkama ketaus keptuvės priežiūra leidžia užtikrinti jos ilgaamžiškumą. Taigi, skyrus tam pakankamai laiko, lengvu gaminimo procesu ir puikaus skonio patiekalais galima mėgautis daugybę metų.

Pašilės ir Pabaisko parapijos turi naują kunigą. Sunkiai susirgusį šių parapijų kleboną Rimantą Laniauską pakeitė kunigas Julius Grigonis.

Puslapis 625 iš 1460

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų