Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje atidaroma nauja autobusų stotis

Nauja Ukmergės autobusų stotis. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nauja Ukmergės autobusų stotis. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šį penktadienį Ukmergėje atidaroma nauja autobusų stotis.

Jos statybos pradėtos praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje. Iš pradžių jas planuota atlikti per pusmetį, bet vėliau terminai pratęsti. Rangos darbus atlieka UAB „Versina“ iš Telšių.

Pastato atidarymas kiek susivėlino – įkurtuvės buvo numatytos gegužės mėnesį, vėliau nukeltos į birželį.

Statinio pripažinimo tinkamu naudoti valstybinė komisija pastatytoje autobusų stotyje lankėsi ir objektą vertino birželio pabaigoje.

Naujoji autobusų stotis mūsų mieste tapo išskirtiniu moderniai suprojektuotu stiklo statiniu. Dviejų aukštų 420 kvadratinių metrų stoties pirmame aukšte – keleivių laukimo salė, dispečerinė, vairuotojų, kurių įmonėje per 30, kambariai. Antrame aukšte įsikurs penki administracijos darbuotojai.

Pastatas patogus, su kondicionavimo, vėdinimo sistema. Ateityje planuojama įdiegti elektronikos naujovių įsigyjant bilietus.

„Džiaugiamės nauju gražiu objektu, kurio tikrai labai laukėme“, – sako Ukmergės autobusų parko direktorius Alfonsas Prabišas.

Pasak jo, naujasis objektas buvo lauktas tiek keleivių, tiek darbuotojų. Beveik visus metus jie buvo įsikūrę laikinuose kilnojamuose statiniuose, kur sąlygos dirbti visus metus nebuvo pačios geriausios.

Darbuotojai į naujose patalpose esančius kabinetus turėtų persikelti šį šeštadienį.

Tuo tarpu autobusų laukiantys keleiviai pačius akivaizdžiausius malonius pokyčius pajus žiemą, nes ankstesnė niūri ir gremėzdiška laukimo salė buvo net nekūrenama.

Į naujas patalpas, kai tik bus apstatytas jo kabinetas, persikels ir UAB Ukmergės autobusų parko, kuriam priklauso autobusų stotis, direktorius A. Prabišas. Dabar jo kabinetas – administracinėse patalpose Deltuvos gatvėje.

Pasidomėjus, kokių priekaištų turėjo birželio pabaigoje pastatą apžiūrėjusi valstybinė komisija, direktorius sakė, kad pastabos buvusios labai nedidelės ir greitai koreguojamos. Pavyzdžiui, dėl apšvietimo kabinetuose. Kita pastaba buvo susijusi su visiškai nauja Ukmergėje, stikline, statinio konstrukcija. Buvo reikalingi papildomi žymenys ant stiklinių sienų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)