Spausdinti šį puslapį

Daugiabučio kiemo aplinka nušvito

Pivonijos mikrorajone Vilniaus gatvės 96A daugiabučio kieme neseniai vyko akcija, kurios metu namo gyventojai buvo skatinami tvarkytis savo kiemą. Akciją inicijavo projektas „Lyderių karta. Ukmergė“.

 

 

Vilijos Skubutytės nuotr. Akcijos dalyviai ėmėsi iniciatyvos kviesti į bendras talkas daugiabučių gyventojus.


 

Šiuo projektu siekiama suburti aktyviausius, sumaniausius ukmergiškius, kurie savo iniciatyva puoselėtų ir vestų į priekį Ukmergę.

Vienas iš projekto tikslų – skatinti miesto gyventojų pilietiškumą, dalyvavimą bendruomenės veikloje bei puoselėti ir gražinti bendruomenės teritoriją, būti atsakingus už tvarką ir švarą ne tik savo kieme, bet ir mieste.

Kieme darbavosi ne tik namo gyventojai, bet ir savanoriškai prisijungę pagalbininkai bei asociacijos „Šeima – vertybė“ savanoriai.

Buvo sutvarkytas seniai apleistas gėlių darželis, kuriame dabar žaliuos tvarkinga veja. Vaikų džiaugsmui suręsta nauja smėlio dėžė, o šalia jos pastatyti spalvingi suoliukai. Iš plytelių padarytas žaidimas „Klasės“.

Atsinaujinusį kiemą papuošė originalios spalvotos gėlytės.

Pasak iniciatorių, truputis dažų prikėlė naujam gyvenimui krepšinio ir tinklinio aikšteles. Pastatyti įspėjamieji ženklai, raginantys nešiukšlinti ir surinkti savo augintinių  paliktas „dovanėles“.

Bendrą darbą vainikavo mini koncertas, o nuotaiką kėlė spalvoti balionai. Drauge gurkšnodami arbatą ir kramsnodami sausainius kaimynai ne tik džiaugėsi darbo rezultatais, bet ir turėjo progą pabendrauti, net susipažinti ir aptarti naujus namo siekius.

Tikimasi, kad ši graži iniciatyva paskatins kaimynus susiburti ir palaikyti tvarką ir švarą savo kieme bei savo pavyzdžiu užkrės aplinkinius kiemus.

Organizatoriai dėkingi šios akcijos rėmėjams: UAB „Makveža“, UAB „Užmojai su garantijomis“, UAB „Bildas“, Ukmergės miškų urėdijai, Ukmergės seniūnijai, Ukmergės jaunimo laisvalaikio centrui.

Iniciatyva „Lyderių karta“ Ukmergėje žada nuveikti ir daugiau prasmingų darbų.

1 straipsnio 2 nuotr.09-16


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)