Spausdinti šį puslapį

Į Matininkų gatvę atėjo šviesa

Ke­lio­li­ka na­mų tu­rin­čio­je Ma­ti­nin­kų gat­vė­je šią va­sa­rą su­mon­tuo­tas ap­švie­ti­mas. Šie­met tai pir­mo­ji ir vie­nin­te­lė taip pa­ma­lo­nin­ta gat­vė. Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus vyr. spe­cia­lis­tas Al­gi­man­tas Šu­mins­kas pri­si­me­na, kad...

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Matininkų gatvės gyventojai jausis saugiau.


 

...ne­to­li Pi­vo­ni­jos ši­lo esan­čios Ma­ti­nin­kų gat­vės gy­ven­to­jai ne­ kar­tą skun­dė­si gy­ve­nan­tys pa­tam­sy­je. Dės­tė, jog tu­ri šei­mas, au­gi­na vai­kus, tad no­rė­tų jaus­tis sau­giai ir va­ka­rais ne­bi­jo­ti iš­ei­ti už na­mo var­tų.

Ma­ti­nin­kų gat­vė – vie­nin­te­lė dar iki galo ne­ap­sta­ty­ta­me nau­ja­me kvar­ta­le. Tai ak­li­gat­vis, tu­rin­tis du įva­žia­vi­mus nuo Vil­niaus gat­vės. Pa­sak A. Šu­mins­ko, per­nai anks­tes­nio­ji val­džia gy­ven­to­jų pra­šy­mą įgy­ven­di­no ir sky­rė lė­šų ap­švie­ti­mo įren­gi­mui. Pa­skel­bus vie­šą­jį kon­kur­są gau­tas pa­siū­ly­mas dar­bus at­lik­ti už 88 tūks­tan­čius li­tų.

Tiek ir kai­na­vo ap­švie­ti­mo įren­gi­mas sa­vi­val­dy­bei.

Už šią su­mą nu­pirk­ta be­maž 18 stul­pų ir esa­mų tin­klų vie­to­je su­mon­tuo­ti va­di­na­mie­ji par­ki­niai ži­bin­tai.

„Jie pi­ges­ni nei gat­vių ži­bin­tai, taip pro­jek­tas kiek at­pi­go“, – pa­sa­ko­jo A. Šu­mins­kas.

Pa­na­šūs švies­tu­vai Uk­mer­gė­je su­mon­tuo­ti ša­lia pės­čių­jų–dvi­ra­čių ta­ko pa­lei Šven­to­sios upę, Pi­lies gat­vė­je, Klai­pė­dos gat­vė­je esan­čia­me skve­re­ly­je.

Su gat­vių ap­švie­ti­mu su­siję dar­bai Uk­mer­gė­je vy­ko ir per­nai. Tą­kart bu­vo pa­keis­ta ap­švie­ti­mo sis­te­ma kai ku­rio­se Duks­ty­nos mik­ro­ra­jo­no gat­vė­se.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)