Spausdinti šį puslapį

Skaitome, piešiame, žaidžiame...

Praleisti laiką su knygomis į gamtą išsiruošė ir neįprasti skaitytojai. Autorės nuotr. Praleisti laiką su knygomis į gamtą išsiruošė ir neįprasti skaitytojai. Autorės nuotr.

Dalia TAMOŠIŪNIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Atkočių kaimo padalinio vyresn. bibliotekininkė

Smagu pramogauti vasarą Atkočių kaimo bibliotekoje.

Bibliotekininkė stengiasi sudominti vaikus, kad jie užsiimtų ne tik kompiuterine veikla, bet ir įdomiai praleistų laiką.

Visą liepos mėnesį bibliotekoje buvo organizuojamos edukacijos vaikams, knygelių spalvinimo, darbelių iš popieriaus pamokėlės. Įdomiai vyko vasaros skaitymai „Gamtos ir knygos draugijoje“. Oras leido pakeisti tradicinę aplinką – renginys vyko po atviru dangumi, jaukioje bibliotekos medžių paunksmėje. Skaitėme žinomo gamtininko, fotografo, radijo laidų vedėjo Selemono Paltanavičiaus knygutes „Gamtos metų ratas“ ir „Kaip atgimsta gamta“. Po skaitymų buvo sutarta, kad jaunieji akcijos dalyviai taps knygų iliustratoriais.

Bibliotekoje skaitytojų laukė piešimui paruošti stalai, flomasteriai, kreidutės. Vaikai piešė labiausiai įstrigusias knygų scenas, kiti iš popieriaus lankstė pelytes ir vikšrelius, boružėles. Stropiai buvo dėliojama spalvinga dėlionė „Atrask pasaulį“.

Džiaugdamiesi vasaros atostogomis, linksmai šurmuliuoja Atkočių berniukai ir mergaitės bibliotekoje. Jaunosios skaitytojos Gabrielė ir Karina dar birželį pirmosios įveikė „Skaitymo iššūkio“ akcijos užduotis.

Pats geriausias vasaros skaitymų įvertinimas bibliotekininkei – mažųjų bičiulių klausimas: „Ar rytoj vėl renkamės?“ Atsidėkodama už gražias pastangas, žingeidumą, ištikimybę knygai ir bibliotekai, visada pamaloninu juos ledais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)