Spausdinti šį puslapį

„Padainuosim susiėję“ sulaukė svečių

Autoriaus nuotr. Folkloro ansamblis „Pyniava“. Autoriaus nuotr. Folkloro ansamblis „Pyniava“.

Arvydas PĖŠINA

Advento išvakarėse Kultūros centre skambėjo muzika, dainos, šokio sūkuryje sukosi poros ir aidėjo žiūrovų plojimai. Čia vykusioje tradicinio folkloro šventėje „Padainuosim susiėję“, be ukmergiškių, dalyvavo ir svečiai iš Pasvalio, Radviliškio, Panevėžio.

Šventę, kaip ir dera, pradėjo šeimininkai – „Dagilėlis“ (vad. Jūratė Martinkutė). Ukmergės kultūros centro folkloro ansamblis ,,Dagilėlis“ įkurtas 1985 metų pavasarį. Tai buvo pirmas tokio žanro kolektyvas rajone. „Dagilėlis“ yra surengęs daugybę koncertų, teminių vakaronių, dalyvavo daugelyje rajono ir respublikos švenčių, festivalių, ne kartą atstovavo mūsų šaliai užsienyje. Didelę ansamblio repertuaro dalį surinko ir užrašė patys ansambliečiai.

Jį pakeitė Pasvalio kultūros centro folkloro ansamblis „Rags“ (vad. Daiva Adamkavičienė). 2001 metais susibūręs ansamblis puoselėja ir garsina Pasvalio krašto, šiaurės rytų Aukštaitijos papročius ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Atvyko ir Radviliškio kultūros centro folkloro ansamblis ,,Aidija“ (vad. Donatas Stakvilevičius). Kolektyvas susikūrė 1994 metais, nuo tada yra visų Lietuvos dainų švenčių, daugelio tarptautinių festivalių dalyvis ir prizinių vietų laimėtojas.

Panevėžio folkloro ansamblis „Raskila“ (vad. Lina Vilienė) į pirmą repeticiją susibėgo 1988 metais. Kolektyvas dalyvavo visose Lietuvos dainų šventėse, folkloro festivaliuose Lietuvoje ir  užsienyje.

Šventę baigė Ukmergės kultūros centro folkloro ansamblis „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė). Įsikūręs 1997 metų rudenį ansamblis surengė daugybę koncertų, dalyvavo įvairiose šventėse ir festivaliuose, ne kartą Lietuvai atstovavo tarptautiniuose festivaliuose užsienyje, laidoje „Duokim garo“ 2014 metais tapo vicečempionais. Kolektyvas ne tik daug koncertuoja, bet ir mielai veda edukacijas.

Visi kolektyvai gavo dovanų – uogienių, žolelių arbatai ir savivaldybės mero padėkos raštus, o žiūrovai – patarimų, kad lapkričio 30-ąją – Šv. Andriejaus dieną – galima sėti kanapes, aguonas ir sėmenis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)