Spausdinti šį puslapį

Norvegai jubiliejų minėjo Ukmergėje

Norvegų įmonė Stafa Industrier AS švenčia 30-ąjį savo jubiliejų. Šią progą jie minėjo Ukmergėje, kurioje veiklą pradėjo prieš 12 metų. Įmonės įsteigtose UAB „Stansefabrikken“, UAB „Stansefabrikken Automotive“ ir UAB „Ukmergės pramonės parkas“ darbuojasi 390 ukmergiškių.

 Gedimino Nemunaičio nuotr. Neseniai išplėstos gamyklos įkurtuvių juostelę perkirpo (iš kairės) R. Janickas, L. Janulevičiūtė ir Jon R. Westby.


Stafa Industrier AS yra motininė įmonė Stafa Group įmonių grupėje. Be minėtų įmonių Lietuvoje grupę sudaro dar dvi įmonės – „Stansefabrikken Products“ ir „Stansefabrikken Fredrikstad“ – Norvegijoje. Pernai bendra grupės apyvarta siekė 31,9 mln. eurų.

Į praeitą savaitę vykusį jubiliejaus minėjimą susirinko būrys garbingų svečių – įmonių akcininkai ir investuotojai, nuolatiniai klientai, rajono valdžia.

Stafa Industrier AS vadovas Jon R. Westby pasakojo, kad kai „Stafa Industrier“ 2002 m. metais ieškojo naujų galimybių investuoti mažų kaštų šalyse, rinkosi net iš 24 šalių. Įvertinus visus kriterijus, buvo pasirinkta Lietuva.

Sprendžiant apie konkretų regioną mūsų krašte, laimėjo Ukmergė. Mūsų mieste įkurta įmonių grupė yra vienintelė už Norvegijos ribų – daugiau įmonių užsienyje Stafa Industrier AS neturi.

Vadovas pabrėžė, kad dėl šio pasirinkimo nepasigailėta – nuo to laiko įkurtoje įmonėje padaryta didelė pažanga. Produkcija iš mūsų mieste esančios įmonių grupės keliauja į 24 užsienio šalis.

Pasiteiravus Jon R. Westby apie tai, kokie ryškiausi skirtumai tarp darbuotojų mūsų šalyje ir Norvegijoje, jis pabrėžė vienintelį – kvalifikacija.

Norvegijoje darbuotojai įgauna kvalifikaciją specialiose mokymosi įstaigose ir į įmonę ateina jau gerai išmanantys darbą. Tuo tarpu Ukmergėje dirbti su modernia įranga priimtus žmones pirmiausia tenka patiems apmokyti. Jis neslėpė, kad į artimiausius įmonės planus įeina ir gamybos mūsų mieste plėtra.

Pažymint 30 metų veiklos ir 12 metų buvimo Ukmergėje sukaktį, įmonės vadovus, darbuotojus sveikino mūsų rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas. Jis neabejoja, kad tokių parkų atsiradimas yra naudingas regionams – kuriamos naujos darbo vietos. Be to, Stafa Group įmonės – nuolatiniai Miesto šventės, vietos bendruomenės bei rajono gabių vaikų fondo rėmėjai.

Svečiams buvo surengta ekskursija po Stafa Industrier AS įmones. Jos metu buvo puiki galimybė daugiau sužinoti apie jose gaminamą produkciją, apžiūrėti šiuolaikišką įrangą.

Pernai duris atvėrė naujas modernus daugiau nei 5300 kv. m gamybos pastatas, kuriame įsikūrė UAB „Swix Sport Baltic“. Renginio metu buvo perkirpta simbolinė atidarymo juosta.

UAB „Stansefabrikken“ generalinis direktorius Nerijus Mašalas, UAB „Swix Sport Baltic“ direktorė Lina Janulevičiūtė, UAB „Stansefabrikken Automotive“ generalinis direktorius Aidas Kučys paaiškino apie gamybos procesą, pademonstravo gatavą produkciją.

Kurdamos verslą Ukmergėje, STAFA grupės įmonės investavo daugiau nei 15 mln. eurų.

Modernus pramonės parkas, įsikūręs senoje krumpliaračių gamyklos teritorijoje Pašilėje, užima daugiau nei 5,3 ha teritoriją. Čia taip pat įsikūrusios UAB „Hoerbiger Vienybė“, UAB „Tezaurus konsultacijos“.

Ligita JUODVALKIENĖ 

UAB „Stansefabrikken“ gamybos patalpos UAB „Swix Sport Baltic“ sandėlys


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)