Spausdinti šį puslapį

Vandentiekio ir nuotekų tinklus rekonstruos panevėžiečiai

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Bendrovės „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas ir bendrovės „Panevėžio ryšių statyba“ generalinis direktorius Audrius Balčėtis kovo 12 dieną pasirašė vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstrukcijos Ukmergės mieste rangos darbų sutartį.

„Panevėžio ryšių statyba“ per 18 mėnesių įsipareigojo atlikti tinklų rekonstrukcijos darbus Klaipėdos, Gedimino, Širvintų, Vytauto, Utenos ir Pilies gatvėse. Visų jų vertė – daugiau nei 639 tūkst. eurų.

Lėšos tam bus skirtos iš projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra ir rekonstravimas Ukmergės rajono savivaldybėje“, finansuojamo pagal 2014–2020 m. ES struktūrinių fondų investicijų veiksmų programą.

Šio projekto vykdymas nuo 2017 metų gegužės buvo patikėtas kitam rangovui – viešą konkursą laimėjusiai bendrovei „Edrija“. Tačiau pernai ši Klaipėdos įmonė, atlikusi tik daugiau nei 30 proc. sutartyje numatytų darbų, veiklą buvo priversta nutraukti – bendrovei iškelta bankroto byla.

Dėl taip susiklosčiusių aplinkybių Ukmergėje nukentėjo ne tik minėto projekto vykdymo eiga, bet ir ne vienam mėnesiui buvo užvilkinti Sodų ir Paupio gatvių rekonstrukcijos darbai, o bendrovei „Ukmergės vandenys“ teko net du kartus skelbti naujus viešus rangos darbų pirkimo konkursus ir tai užtruko pusmetį.

„Ukmergės vandenys“ direktorius R. Arlinskas patikino, kad panevėžiečiai pirmiausia darbų imsis Klaipėdos gatvėje (tik atkarpoje nuo P. Cvirkos g. iki Mindaugo g.), o vėliau turėtų pereiti ir į kitas penkias rangos darbų sutartyje išvardytas gatves.

„Darbų atlikimo grafiką bandysime derinti prie kitų savivaldybės vykdomų projektų. Labai tikimės, kad visi pagrindiniai ir sunkiausi darbai bus padaryti dar šiais metais“, – sakė jis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)