Spausdinti šį puslapį

Akcijos metu paaukojo beveik 11 tūkst. eurų

Ukmergės kultūros centro organizuotos akcijos „Baltas angelas“ metu buvo surinkta 10 965 Eur.

 Lėšos rinktos mažojo Simuko, ištvėrusio jau ne vieną sunkią operaciją, gydymui.

Tradicinė iki Trijų Karalių vykusi labdaros ir gerumo akcija „Baltas angelas“ buvo jau 17-oji.

Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė pasakojo, kad prie jos prisijungė daugiau kaip 20-ies rajono įmonių ir organizacijų darbuotojai. Lėšų skyrė ir kai kurios pačios įmonės. Aukojo kasmet tai darantys geradariai bei prisijungė nauji.

Aukojo ir ukmergiškiai, antrąją Kalėdų dieną atėję į Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje vykusį akcijos koncertą.

Iš viso savo aukomis prisidėjo per 200 žmonių.

Kultūros centro direktorė pasakojo, kad šių tradicinių kalėdinių akcijų metu kasmet renkamos lėšos sunkiai sergančių mažųjų ukmergiškių gydymui.

Tačiau pati pirmoji akcija prieš 17 metų buvo surengta visai ne kalėdiniu metu, o per Miesto šventę, gegužės pabaigoje.

Vėlesniais metais kelis kartus akcijos koncepciją bandyta keisti – rinktos lėšos prezidento Antano Smetonos paminklui, 2014-aisiais – karo Ukrainoje aukoms.

Bet vėliau grįžta prie pirminės idėjos – paremti vieną sunkiai sergantį mažąjį ukmergiškį.

R.Graužinienė pasakojo, kad neseniai pasibaigusios akcijos rezultatai labai nudžiugino.

Prisipažįsta, kad didelės sumos surinkti nesitikėjo, nes supranta, kad žmonės dabar aukoja Ukrainai. „Tačiau rezultatas labai geras – likom patenkinti“, – sako direktorė.

Pasak jos, aukos rinktos po kruopelytę, mažiausia suma buvo 5 eurai.  Simboliškai atsidėkota ir geradariams – visiems atėjusiems į bažnyčioje vykusį koncertą įteiktos simbolinės dovanėlės – mažos žvakelės.

Pažymėjo, kad šiemet pirmi metai, kai prie akcijos svaria dalimi prisijungė Ukmergės „Lions“ klubas.

Kultūros centro direktorė dalinasi mintimis, kad kitąmet akciją skelbs anksčiau – gal net spalio pabaigoje, kad žmonės lėšas galėtų aukoti per vis labiau populiarėjančią Pyragų dieną.

„Balto angelo“ sparnas per visus praėjusius 17 metų palytėjo ne vieną sunkiai sergantį Ukmergės vaiką. R. Graužinienė sako išsaugojusi visų tų vaikų tėvelių kontaktus.

Kai akcija „Baltas angelas“ vyks 20-ąjį kartą ir bus jubiliejinė, planuoja aplankyti šeimas, pasidalinti jų istorijomis.

Ukmergės kultūros centras – įstaiga kuri visada viena iš pirmųjų reaguoja į visas staigias ir nenuspėjamas gyvenimo permainas. Prasidėjus pandemijai ėmėsi siūti ir dovanoti gyventojams tuomet taip trūkstamas veido kaukes, prasidėjus karui Ukrainoje ragina ukmergiškius megzti kojines ukrainiečių kariams, renka medžiagas žvakėms gaminti.

Tačiau pinigines lėšas ir ateityje žada rinkti vienintelei akcijai – „Baltas angelas“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)