Spausdinti šį puslapį

Draugauti su gamta – smagu

Dvy­li­ka­me­tė Li­na Luk­šy­tė, ku­ri mo­ko­si Duks­ty­nos pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je, la­bai mėgs­ta skai­ty­ti žur­na­lą vai­kams apie gam­tą „Lu­tu­tė“. Mer­gai­tė da­ly­va­vo ja­me pa­skelb­ta­me fo­to­gra­fi­jų kon­kur­se „Drau­gau­ju su gam­ta“. Žur­na­le bu­vo iš­spaus­din­tos trys jos nuo­trau­kos, ku­rių au­to­rius – Li­nos dė­dė uk­mer­giš­kis fo­to­gra­fas Val­das Au­gus­ti­nas.

Kon­kur­so or­ga­ni­za­to­riams ypač pa­ti­ku­si fo­to­gra­fi­ja, ku­rio­je – Li­na ir ma­žas mie­las stir­niu­kas. „Fo­to­gra­fa­vo­mės kai­me pas ge­rus žmo­nes, ku­rie ra­do ir pri­glau­dė stir­niu­ką“, – pa­sa­ko­jo mer­gai­tė. Ši nuo­trau­ka pa­te­ko tarp mi­nė­to kon­kur­so nu­ga­lė­to­jų.

„Lu­tu­tės“ ar­chy­vo nuotr.

 

Į re­dak­ci­ją Li­na at­si­ne­šė pa­ro­dy­ti ir ki­tą la­bai gra­žų da­ly­ką. Jos dė­dė pa­si­rū­pi­no, kad Že­mės die­nos pro­ga bū­tų iš­spaus­din­tas di­de­lis pla­ka­tas – toks pat, ko­kia ir lai­mė­ju­si nuo­trau­ka. Jis pri­mins apie kon­kur­są ir tai, ko­kia sma­gi ga­li bū­ti drau­gys­tė su gam­ta.

Įdo­mu moks­lei­vei bu­vo ir Kau­ne vy­ku­sia­me Že­mės die­nai skir­ta­me ren­gi­ny­je. Į jį su­si­rin­ko šim­tai jau­nų­jų „Lu­tu­tės“ skai­ty­to­jų. Gra­žią šven­tę vai­kams or­ga­ni­za­vo Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­ja ir lei­dyk­la „Lu­tu­tė“. Vi­si ste­bė­jo, kaip iš­kil­min­gai ke­lia­ma Že­mės vė­lia­va, klau­sė­si „Lu­tu­čiu­kų“ klu­bo va­do­vės Li­nos Mar­mai­tės-Snit­kie­nės svei­ki­ni­mų. „Lu­tu­čiu­kai“ – jau­nų­jų gam­ti­nin­kų klu­bas, ku­riam pri­klau­so dau­giau nei 2 000 na­rių iš vi­sos Lie­tu­vos.

Ak­ty­viau­sie­ji jų ap­do­va­no­ti lei­dyk­los do­va­no­mis. Su jo­mis į na­mus grį­žo ir Li­na. Ji par­si­ve­žė spal­vin­gą ir įdo­mią kny­gą „Gam­tos pa­sa­kai­tės“, ku­rios au­to­rė – L. Mar­mai­tė-Snit­kie­nė.

Skai­ty­to­ja pa­sa­ko­jo, jog Kau­ne taip pat lan­kė­si „Lu­tu­tės“ re­dak­ci­jo­je, ben­dra­vo su kny­ge­lės au­to­re. „Bu­vo sma­gu pa­si­kal­bė­ti apie gam­tą, gy­vū­nus“, – džiau­gė­si mer­gai­tė.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)