Spausdinti šį puslapį

Užgavėnes šventė svečiuose

Valų mėgėjų teatro ,,Plaštaka“ artistai Panevėžio Užgavėnių šventėje. Valų mėgėjų teatro ,,Plaštaka“ artistai Panevėžio Užgavėnių šventėje.

Valų mėgėjų teatro „Plaštaka“ artistai Angelė Jokubynienė, Vida Remeikienė, Stasė ir Vidas Šepečiai dalyvavo Panevėžyje vykusioje Užgavėnių šventėje „Šalta žiema šalin eina“.

Apie tai papasakojo šio teatro, taip pat UKC Žemaitkiemio skyriaus meno vadovė Alė Ališauskienė.

Kartu su kitais regiono mėgėjų teatrų kolektyvais, folkloro ansambliais įrengtuose kiemeliuose ukmergiškiai linksmino žiūrovus.

Tai antras kartas šiam mėgėjų teatrui, kada teko linksminti panevėžiečius. Pirmą kartą buvo pakviesti į Panevėžio miesto šventę, šįkart – į Užgavėnes, kur tapę laumėmis, raganomis ir velniu raguotu susirinkusiuosius mokė visokių ,,čėrų“, vaišino „raisto dumblo ir šakaliukų“ arbata, ,,musių ir vėžiukų užpilais“, tinklais gaudė praeivius ir su šluotomis vanojo po žiemos sustingusius šonus.

Kol „Plaštakos“ artistai šėlo Panevėžyje, Valų armonikieriai Albinas Tamošiūnas ir Tadas Džiautas smagias melodijas grojo Ukmergės kultūros centre liaudiškos muzikos šventėje ,,Grok, armonika“. Po šaunių pasirodymų į Valus visi grįžo kupini įspūdžių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)