Spausdinti šį puslapį

Kaip didinti darbo našumą?

Kartais nutinka taip, jog sunku susikaupti, o darbai beveik stovi vietoje ir jų atlikimo laikas vis ilgėja. Blogiausia, jog nespėjus atlikti užduočių laiku, užklumpa stresas ir dalį darbų reikia atlikti jau namuose, taip aukojant savo brangų laisvą laiką, kurį verčiau būtų galima praleisti su šeima, draugais ar tiesiog ilsėtis ir skirti jį sau.

Galime padėti patys sau ir pasistengti padidinti savo darbo našumą, juk daug geriau dirbti penkias valandas efektyviai, nei devynias besiblaškant ir nervinantis, jog nieko nespėjate. 

Štai keletas patarimų jums, kurie padės dirbti produktyviau ir mažiau blaškytis :  

  • Planuokite savo dienos eigą. Susirašykite visus savo darbus, kuriuos reikia atlikti, šią dieną, savaitę, mėnesį. Susigrupuokite pagal svarbą, išskirkite prioritetinius darbus, taip bus daug lengviau nepasimesti ir atlikti visas užduotis nieko nepraleidžiant. 
  • Susitvarkykite darbo aplinką, ant stalo palikite tik darbui būtinus daiktus, lūpų balzamus, rankų kremus ar įvarius žaisliukus slėpkite į stalčių, palikite tik pačias būtiniausias priemones, tokias kaip rašiklis, segiklis popieriui ar lipnūs lapeliai. Tokiu būtų išvengsite nereikalingo dėmesio nukreipimo ir blaškymosi.  
  • Išrūšiuokite elektroninio pašto dėžutę, atskirkite reklamas ir šlamštą nuo svarbių laiškų, taip pat surūšiuokite laiškus pagal prioritetus bei svarbą. 
  • Netikrinkite asmeninio elektroninio pašto ar kitų paskyrų darbo metu, galbūt peržvelgti naujienas ir neužtruksite ilgai užtruksite, tačiau tai gerokai išblaškys jūsų dėmesį bei koncentraciją darbui.  
  • Turėkite ant stalo gertuvę su vandeniu tam, kad nereikėtų kas dvidešimt minučių keltis nuo stalo ir eiti į virtuvę atsigerti, negano to vis stabtelint paplepėti su kolegomis. 
  • Atsiribokite nuo būsimų darbų, negalvokite, kaip ir ką reikės daryti ateityje, tai gali apsunkinti užduoties su kuria dirbate šiuo metu atlikimą. Susikoncentruokite ties tais darbais, kuriuos dirbate šiuo metu, tik kai juos užbaigsite, pradėkite galvoti apie sekančią užduotį. 
  • Neperspauskite savęs, kartais tikrai taip nutinka, jog atliekant kažkokią didelę ar sunkią užduotį viskas tiesiog sustoja ir atrodo galvoje visiškai tuščia, o darbas stovi vietoje. Tokiu atveju neperspauskite savęs ir nedarykite iš to stresinės situacijos, geriau pasidarykite pertraukėlę nuo tos užduoties ir atlikite kažkokį kitą darbą, o vėliau kuomet galva pailsės grįžkite prie pirmosios. 
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)