Spausdinti šį puslapį

Pradės dirbti krizių įveikimo komandos

Vilniaus ir Kauno savivaldybėse, tarp jų ir Ukmergės, nuo šios savaitės pradės dirbti mobiliosios psichologinių krizių įveikimo komandos.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad psichologinę pagalbą bus galima gauti, kai žmonės, bendruomenės ar kolektyvai yra emociškai sukrėsti tokių įvykių, kuriuose kyla reali ar įsivaizduojama grėsmė žmogaus sveikatai arba gyvybei, pavyzdžiui, artimojo ar bendradarbio ūmios psichozės, savižudybės, bandymo ar grasinimo žudytis atvejais.

Pagalbą bus galima gauti ir tais atvejais, kai žmonės yra patyrę šoką po nelaimingo atsitikimo ar avarijos, kuriame nukentėjo ar žuvo žmonės. Specialistai galės suteikti pagalbą artimiesiems ir liudininkams smurtinės mirties atvejais.

Prašyti pagalbos galės įstaigos, bendruomenės, savivaldybės, seniūnijos, švietimo įstaigos, visuomeninės organizacijos. Paslaugoms gauti asmenį nukreips ir greitosios medicinos pagalbos, Bendrojo pagalbos centro, gaisrinės, policijos ir kitos tarnybos.

Individualaus krizinio konsultavimo paslaugos galės būti teikiamos ir kitiems besikreipiantiems, bet tik tais atvejais, jei tuo metu mobiliosios komandos nebus užimtos anksčiau išvardytais atvejais.

Psichologai teiks krizinį konsultavimą, kuris gali sumažinti savižudybių ar potrauminio streso riziką, padės išgyventi, geriau suprasti ir normalizuoti su krize susijusius jausmus, padės rasti būdų, kaip žmogus gali padėti sau, patars, kur galėtų kreiptis tolesnės pagalbos.

Su specialistais bus galima susisiekti kasdien nuo 8 iki 20 val., įskaitant savaitgalius tel. 8 616 22252, el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Komandose dirbs VšĮ Krizių įveikimo centro specialistai, kurie laimėjo skelbtą konkursą teikti šias paslaugas. Projekto bendra vertė – 86,5 tūkst. eurų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)