Spausdinti šį puslapį

Masažo nauda

Viso kūno masažas: rami muzika, silpnas apšvietimas, ramybės pojūtis - tai palaima. Tačiau dauguma žmonių nežino, kad masažo metu jūsų kūnas yra visiškai atsipalaidavęs, o masažo metu jo kūnas įsijungia į aktyvacijos režimą. Masažas stimuliuoja nervų sistemą, pažadina raumenis, organus ir liaukas, išjudina kraują ir limfą, priverčia daugybę ląstelių gaminti ir išskirti chemines medžiagas ir hormonus.Masažas atliekamas profesionaliai ir tam naudojamas specialus masažo stalas ir specialūs aliejai.

Kokie yra mažiau žinomi masažo privalumai?

Odos atgaivinimas

Dėl lengvos masažuotojo rankų trinties, taip pat masažo losjono ir aliejaus, oda švelniai šveičiama, todėl išryškėja šviežios odos ląstelės.

Nervų sistemos atsipalaidavimas

Atsipalaidavus nervų sistema pereina į "poilsio ir virškinimo" režimą. Jei jūsų kūne yra skausmo ir įtampos sričių, gali būti, kad jos atsiranda dėl įtemptų raumenų daromo spaudimo nervams, o masažas gali jį sumažinti.

Atsipalaidavusi nervų sistema reiškia, kad hormonų gamyba susibalansuos. Streso hormonų, tokių kaip kortikosteroidai (MTL), gamyba sumažėja, nes padaugėja "geros savijautos" hormonų, pavyzdžiui, endorfinų. Hormonai, reguliuojantys miego ir budrumo ciklus, menstruacijų ciklus, imunines ląsteles, cukraus kiekį kraujyje ir net tai, kiek maisto suvalgote, teigiamai reaguoja į atsipalaidavimą, kuris lydi viso kūno masažą.

Nauda raumenų ir kaulų sistemai

Jūsų raumenys yra tarsi kempinės - kai jie susitraukia, iš jų išspaudžiamas kraujas ir limfos skystis, o kai jie atsipalaiduoja, į juos patenka šviežias kraujas, atnešdamas šviežių maisto medžiagų, deguonies ir imuninių ląstelių. Masažuotojas į masažą taip pat gali įtraukti tempimo ir judesių atlikimo judesius, kurie mobilizuoja sąnarius ir naudingai įtempia raumenis, raiščius ir sausgysles.

Limfos detoksikacija

Limfinė sistema labai svarbi skysčių pusiausvyrai ir jūsų imuninės sistemos funkcijai palaikyti. Limfagyslės išsidėsčiusios lygiagrečiai su kraujagyslėmis visame kūne, o didelės limfmazgių grupės yra kakle, pažastyse ir kirkšnyse.

Masažo terapeutas, dirbdamas per raumenis ir audinius, taip pat drenuoja limfinę sistemą, kurioje limfmazgiai filtruoja negyvas ląsteles, atliekas ir galimus ligų sukėlėjus. Vangus limfos tekėjimas skatina skysčių susilaikymą, todėl limfinės sistemos drenažas gali sumažinti tam tikrų kūno dalių edemą.

Geresnis kaulų aprūpinimas krauju

Ar žinojote, kad jūsų kaulai taip pat yra aprūpinami krauju ir masažas jiems teikia tokią pačią naudą kaip ir raumenims? Kraujotaka į kaulus atneša kalcio ir kitų mineralų, kurie palaiko jų tvirtumą ir funkciją, todėl masažas labai sustiprina jūsų skeleto sistemą.

Sveika širdis

Viso kūno masažas naudingas ir jūsų širdžiai. Masažo metu išsiplėtusios kraujagyslės padidina venų grįžtamąjį srautą, todėl padidėja kraujo tekėjimas ir deguonies tiekimas į visus organus. Atsipalaiduoja visa jūsų širdies ir kraujagyslių sistema ir pagerėja viso kūno kraujotaka. Parasimpatinės nervų sistemos poilsio ir virškinimo režimo suaktyvinimas padeda reguliuoti kraujospūdį ir širdies ritmą.

 Virškinimo gerinimas

Stresas neigiamai veikia virškinimo sistemą, o viso kūno masažas gali turėti labai sveiką poveikį tam, kaip jūsų organizmas apdoroja maistą ir maistines medžiagas. Parasimpatinė nervų sistema reguliuoja virškinimą, gamina reikalingas chemines medžiagas (pavyzdžiui, seiles, skrandžio sultis ir insuliną) ir stimuliuoja peristaltiką, kuri judina maistą žarnynu.

Klasikinis švediškas masažas apima pasirinktinai atliekamą pilvo masažą, kuris tiesiogiai veikia storąją žarną ir reguliuoja paskutinius virškinimo etapus. Kai maistas sklandžiai juda virškinimo sistema, skrandis, tulžies pūslė, kasa ir žarnynas dirba kartu, kad maistinės medžiagos būtų maksimaliai įsisavinamos, o tai padeda palaikyti bendrą gerovę.

Geresnis kvėpavimas

Masažuotojas masažo pradžioje gali paprašyti Jūsų giliai įkvėpti. Neribotas kvėpavimas yra vienas greičiausių kelių į streso mažinimą, o pirmasis jūsų įkvėpimas ant masažo stalo gali tapti palengvėjimo atodūsiu. Be diafragmos, kvėpuoti padeda šonkaulių, krūtinės ir kaklo raumenys.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)