Spausdinti šį puslapį

Ketinate dezinfekuoti laiptinę? Patarimai kaip tai atlikti tinkamai

Kai reikia valyti standartinius laiptus, pvz., esančius namuose, pastatuose ir įvairiuose butuose, turite jiems skirti ypatingą dėmesį.

Labai svarbu, kad laiptų zonos būtų visiškai be kliūčių ir purvo. Taip rūpinamasi aplinka ir savo sveikata, nes užkertate kelią koronaviruso plitimui ar kitiems visusams. Kartais ant šio paviršiaus yra per daug nešvarumų, todėl dirbti reikia nedelsiant. Laiptų valymas priklauso nuo medžiagos, iš kurios jie buvo pagaminti. Kaip ir betoninius laiptus reikia daugiau valyti, palyginti su mediniais laiptais.

Toliau pateikiami keli laiptų zonos valymo būdai:

Bendroji laiptų valymo tvarka

Laiptų valymas turėtų prasidėti nuo viršutinių aukštų ir nusileisti žemyn, kad vėl neišteptumėt išvalytų vietų. Laiptų valymo dažnumas turėtų būti atliekamas bent kartą per savaitę. Nepamirškite naudoti paviršių dezinfekavimo priemones.

Pašalinkite dulkes: namų laiptų valymą reikia pradėti nuo dulkių pašalinimo šluota arba dulkių siurbliu.

Geriausia praktika yra pradėti nuo aukščiausio aukšto ir toliau eiti žemyn, kad nereikėtų dirbti dvigubai. Nepamirškite, kad laiptų medžiaga yra labai svarbi norint nustatyti gaminius, kuriuos turime naudoti. Pavyzdžiui, jei turite medinius laiptus, valymui nenaudokite šlapios šluostės.

Žingsnių valymas

Šis žingsnis apima laiptų pakopų valymą iš viršaus į apačią, užtikrinant, kad būtų pašalintos visos krintančios šiukšlės. Atminkite, kad svarbiausias dalykas šiame laiptų ir koridorių valyme yra tai, kad jis atliekamas valandomis, kai niekas nesileidžia į viršų ar nusileidžia. Nes jei užsiimate tada, kai laiptų panaudojimas yra maksimalus, jūsų darbas eis veltui.

Turėklų ir sienų valymas: Pirmiausia pradėkite nuo aukštų vietų, kad nešvarumai nukristų ant grindų. Turėklai, kaip jau minėjome, yra ypač svarbūs, todėl būtina naudoti dezinfekuojančią priemonę su mikropluošto šluoste. Ant sienų naudokite plunksnų šluostę arba skudurą, kad pašalintumėte susikaupusias dulkių daleles. Nenaudokite šlapių drabužių ant sienos; tai sugadins sienos dažus.

Nuolatinės dėmės: jei po laiptų valymo procedūros vis dar yra dėmių, jas reikia apdoroti atsižvelgiant į paviršiaus, iš kurio buvo laiptai, tipą. Norėdami pašalinti dėmes, taip pat galite naudoti specialų produktą, kurį galite rasti rinkoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)