Spausdinti šį puslapį

„ArtVilnius“ – ir ukmergiškių kūryba

Spalio 7–9 dienomis vyksiančioje tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius“ parodų ir kongresų centre „Litexpo“ bus pristatoma ir ukmergiškių kūryba. Parodos lankytojai išvys „Vilkamirgės“ galerijos ekspoziciją NAMŲ SIENOS.

Tai – Oksanos Judakovos ir Arūno Kulikausko darbai. Juose atsispindi 2020 metais prasidėjusi pandemija, kuomet daugeliui žmonių jų namų sienos susiskliautė virš galvų.

„Mūsų namų sienos mums buvo ir liko mūru, saugančiu mus nuo išorinio pasaulio. Ant sienų – knygų lentynos, senas sidabro veidrodis, draugų meno kūriniai, fotografijos, mieli rašteliai, kadagio šakelė, Žolinių puokštė, pikiu aplipdytas audeklas iš avilio, kvepiantis Edenu... – tai visas mums palankus aplinkinis mikropasaulis. Jame jautėmės saugūs. Pievose vaikštinėjo avys, žinojome – maisto nepritrūksime.

Kaimynas, mūsų rūsyje laikantis bulves, tą pavasarį pardavė visas, nes ir kiti suprato, kad maistą gerai būtų užsiauginti patiems. Trilitriniame stiklainyje mėsingus sluoksnius augino arbatos grybas. Iš avių lajaus pradėjome virti muilą, o iš kaukolių su puošniais ragais A. Kulikauskas pradėjo kurti fotoobjektus“, – taip ekspoziciją pristato žinomi kūrėjai.

Dalyvavimą šiame tarptautiniame renginyje remia Ukmergės rajono savivaldybė.

„ArtVilnius’22“ tema – ekologija, ypatingą dėmesį skiriant instaliacijos ir skulptūros žanrams. Mugės viešnia – Ukraina.

Programoje iš viso dalyvaus 70 meno galerijų ir institucijų, 320 menininkų iš 18-os pasaulio šalių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)