Spausdinti šį puslapį

Ser­gant ast­ma

Aiš­kia­re­gės Van­gos pa­ta­ri­mai:

Van­ga sa­ky­da­vo, kad ser­gan­tiesiems bron­chi­ne ast­ma la­bai nau­din­ga ry­to ra­sa. Rei­kia anks­ti ry­te ant žo­lės pa­ties­ti šva­rią pa­klo­dę, pa­lauk­ti, kol ji pri­si­gers drėg­mės ir šia pa­klo­de su­vy­nio­ti li­go­nį, iš vir­šaus už­klo­ti šil­ta ant­klo­de. Pa­gu­lė­ti 5-15 mi­nu­čių.

Gy­dy­mas svo­gū­nais: 40 svo­gū­nų dai­gų už­pli­ky­ki­te ver­dan­čiu van­de­niu ir pa­li­ki­te, kol su­minkš­tės. Po to pa­troš­kin­ki­te juos pu­sė­je lit­ro aly­vų alie­jaus maž­daug 5 mi­nu­tes. Kai at­vės, su­trin­ki­te į vien­ti­są ma­sę. Ser­gan­tiesiems ast­ma Van­ga pa­ta­rė šių svo­gū­nų su­val­gy­ti po 1 šaukš­tą ry­tais ir va­ka­rais prieš val­gį.

 
Gy­do­mo­sios pro­ce­dū­ros

Ast­mos prie­puo­lių me­tu pa­ta­ria­ma pa­kvė­puo­ti karš­tų bul­vių ga­rais: iš­vir­ki­te bul­vių, su­dė­ki­te į lėkš­tę, pa­si­len­ki­te virš jos, gal­vą už­si­den­ki­te sto­ru rankš­luos­čiu ir ku­rį lai­ką pa­kvė­puo­ki­te karš­tais bul­vių ga­rais. Po šios pro­ce­dū­ros iš­ger­ki­te ypač karš­tos bruk­nių la­pų ir uo­gų ar­ba­tos. Kai pa­si­da­rys leng­viau kvė­puo­ti, at­si­gul­ki­te į lo­vą ir šil­tai už­si­klo­ki­te.

Jei iš­tin­ka stai­gus ast­mos prie­puo­lis, ypač nak­tį, pa­ta­ria­ma šio prie­puo­lio me­tu nu­ry­ti mie­žių ka­vos su ke­liais le­do ga­ba­lė­liais, uos­ty­ti amo­nio chlo­ri­do, prie blauz­dų pri­dė­ti gars­ty­čių pleist­rus, o kū­ną trin­ti še­pe­čiu. Kam­ba­ry­je oras tu­ri bū­ti švie­žias ir šia­me kam­ba­ry­je ne­ga­li­ma rū­ky­ti. Jei kam­ba­ry­je tvan­ku, prie lo­vos gal­vū­ga­lio rei­kia pa­sta­ty­ti in­de­lį su amo­nio chlo­ri­du.

Se­nie­ji gy­dy­mo bū­dai

Liau­dies me­di­ci­nos ži­ny­nuo­se ap­ra­šy­tas se­nas efek­ty­vus bron­chi­nės ast­mos gy­dy­mo bū­das: su­mal­ki­te 1 kg cit­ri­nų, įdė­ki­te 1 kg me­daus, 1 kg cuk­raus ir įpil­ki­te pu­sę lit­ro deg­ti­nės. Vis­ką ge­rai iš­mai­šy­ki­te me­di­niu šaukš­tu, su­pil­ki­te į tri­jų lit­rų stik­lai­nį, už­den­ki­te ir pa­dė­ki­te į rū­sį ar­ba šal­dy­tu­vą. Ser­gan­tiesiems bron­chi­ne ast­ma šių vais­tų pa­ta­ria­ma var­to­ti prie­puo­lio me­tu. Vais­tus pa­ta­ria­ma pa­lai­ky­ti kuo il­giau bur­no­je ir po tru­pu­tį nu­ry­ti. Pa­sak liau­dies me­di­ci­nos ži­no­vų, iš­gė­rus 3 stik­lai­nius šių vais­tų, be­veik ne­be­kan­ki­na ne tik bron­chi­nė ast­ma ir du­su­lys, bet ir la­bai il­gai ne­be­var­gins ko­su­lys.

Ast­mos prie­puo­lio me­tu se­no­vės liau­dies me­di­ci­nos ži­no­vai pa­tar­da­vo kram­ty­ti vyš­nių, sly­vų, treš­nių, ab­ri­ko­sų sa­kus, ku­rie su­švel­nin­da­vo prie­puo­lį.

Ser­gan­t bron­chi­ne ast­ma svei­ka kvė­puo­ti de­gan­čiais juo­dų­jų aly­vuo­gių kau­liu­kų dū­mais.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)