Spausdinti šį puslapį

Gyvenimas be karšto vandens sutrumpės

Kol atliekami hidrauliniai patikrinimai, gyventojams teks pakentėti be karšto vandens. Kol atliekami hidrauliniai patikrinimai, gyventojams teks pakentėti be karšto vandens.

Ukmergiškis išsakė pastabą dėl kasmet „Ukmergės šilumos“ atliekamų hidraulinių patikrinimų, dėl kurių gyventojai kurį laiką lieka be karšto vandens.

Žmogus pasakojo, kad dirba šioje srityje ir neįsivaizduoja, kodėl Ukmergėje hidrauliniai tikrinimai taip ilgai trunka – karšto vandens nebūna kelias savaites. Tikina, kad Kėdainiuose, Vilniuje tikrinimai yra atliekami per kelias dienas.

Mano, kad bent jau dabar, kai dėl karantino žmonės raginami laikytis asmens higienos, neturėtų tokie patikrinimai tęstis ilgiau nei kelias dienas.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktoriaus pavaduotojas Raimondas Kaselis informavo, kad pagal šių metų katilinių stabdymo grafiką kai kurioms tiekimo zonoms karštas vanduo nebus tiekiamas nuo 2 iki 11 d.

„Keletą ankstesnių metų grafikas būdavo sudaromas 14 dienų, tačiau praktiškai visada vartotojus karštas vanduo pasiekdavo po 11 dienų. Šiais metais suderintame grafike laiką sutrumpinome. Mažos galios katilinės stabdomos 1–2 dienoms, kitos – iki 11 dienų. 

Atlikus visus privalomus pasiruošimo šildymo sezonui darbus ir neįvykus avarijų perdavimo tinkluose hidraulinių bandymu metu, karšto vandens tiekimą atnaujinsime nelaukiant nustatyto planuojamo termino. Tad numatytas laikas gali sutrumpėti iki 5–10 dienų“, – į mūsų klausimą atsakė R. Kaselis.

Pasak jo, UAB „Ukmergės šiluma“ valdomos katilinės nėra sujungtos į vientisą šilumos tiekimo tinklą – tarp jų nėra jungčių. Sustabdžius vieną katilinę, tiekti šilumą karšto vandens ruošimui iš kitos katilinės nėra galimybių. Kiti miestai, kaip Vilnius, Kaunas minėtą galimybę turi.

Pavaduotojas taip pat priminė, kad šilumos ūkį sudaro daug svarbių technologinių elementų: energetiniai katilai su katilinių įranga, šilumos tiekimo vamzdynai su aptarnavimo kameromis, šilumos apskaitos prietaisai bei kiti įrenginiai.

Visiems jiems keliami specifiniai reikalavimai. Stabdymų metu atliekami suplanuoti bei nenumatyti darbai: katilų inspektorinės ir vietinės apžiūros, profilaktiniai ir kapitaliniai remontai, šilumos tiekimo vamzdynų hidrauliniai bandymai bei remontai, šilumos apskaitos prietaisų patikros bei remontai, kiti darbai.

Dėl įrenginių ir darbų specifikos, pavyzdžiui, katilas atvėsta per 2 paras ir tik tada jį galima patikrinti bei remontuoti iš vidaus, reikalingas tam tikras laikas įrenginių paruošimui.

Šilumos trasos taip pat turi savo atvėsimo laikotarpį. Šilumos skaitiklius reikia išmontuoti, metrologiškai patikrinti specialioje atestuotoje laboratorijoje ir vėl sumontuoti.

„Ukmergės šiluma“ stabdymo laikotarpiu privalo sezonui parengti 21 šildymo katilą, hidrauliškai išbandyti 48 000 m vamzdynų bei patikrinti 305 šilumos skaitiklius.

Vasarą šilumos ūkyje kokybiškai atlikti darbai žymiai sumažina įvairių sutrikimų ir avarijų tikimybę šildymo sezono metu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)