Spausdinti šį puslapį

Rajone – rekordiškai ankstyva šildymo sezono pabaiga

ukmerge.lt nuotr. Daugumos daugiabučių namų šilumos punktuose esantys įrenginiai nustatyti taip, kad, esant plius 8-ių laipsnių temperatūrai, šildymas nebetiekiamas. ukmerge.lt nuotr. Daugumos daugiabučių namų šilumos punktuose esantys įrenginiai nustatyti taip, kad, esant plius 8-ių laipsnių temperatūrai, šildymas nebetiekiamas.

Nuo balandžio 13 d. Ukmergėje baigtas šildymo sezonas.

Toks sprendimas buvo priimtas šį trečiadienį, įvertinus pastarųjų trijų parų vidutines orų temperatūras ir šalčių nežadančias orų prognozes.

Taip anksti nutraukti šildymo sezoną nėra įprasta. Ankstesniais metais tokie sprendimai būdavo priimami kartais net trimis savaitėmis vėliau.

Antai pernai šildymo sezonas Ukmergėje buvo baigtas gegužės 2 d., 2021 m. – gegužės 10 d., 2020 m. – balandžio 29-ąją, 2019 m. – balandžio 24 d.

2018 m. rajone centralizuotas šildymas buvo išjungtas balandžio 16 d., 2017 m. – gegužės 4 d., 2016 m. – gegužės 3 d., 2015-aisiais – balandžio 27 d., 2014-aisiais – balandžio 22 d.

Apie tokį sprendimą skelbiančiame administracijos direktoriaus įsakyme visada nurodoma, kad šilumos vartotojai turi teisę teisės aktuose nustatyta tvarka patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažeidžiant teisės aktuose nustatytų higienos normų.

Šilumos ūkio įstatyme nurodyta, kad šildymo sezonas yra laikotarpis, kurio pradžia ir pabaiga nustatoma savivaldybės vykdomosios institucijos sprendimu.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys atkreipia dėmesį, kad anksčiau  buvo labai griežtai nurodoma, kad šildymo sezonas baigiasi, kai oro temperatūros trijų parų vidurkis yra aukštesnis kaip 10 laipsnių.

Dvejus pastaruosius metus ši nuostata yra tik rekomendacinio pobūdžio.

Vis dėlto trys pastarosios paros buvo tikrai labai šiltos. Vidutinė paros oro temperatūra buvo šiltesnė nei 10 laipsnių. 

Pasak V. Paknio, daugumos daugiabučių namų šilumos punktuose esantys įrenginiai nustatyti taip, kad, esant plius 8-ių laipsnių temperatūrai, šildymas nebetiekiamas. Kad beveik visi šilumos punktai jau yra modernūs, pasak direktoriaus, parodo ir nebegaunami gyventojų skundai, apie tai, jog būstuose per karšta.

Pasidomėjus, ar praėjęs šildymo sezonas, kuris buvo ypatingai brangus, nepadidino gyventojų skolų, V. Paknys sakė, kad mūsų savivaldybėje tokių tendencijų nefiksuojama, skolininkų už šildymo paslaugas nėra daugiau, nei ankstesniais metais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)