Spausdinti šį puslapį

„Requiem“ išleido albumą ir kviečia į koncertą

Po kūrybinės pauzės „Requiem“ tvirta koja žengia muzikos padangėje. Po kūrybinės pauzės „Requiem“ tvirta koja žengia muzikos padangėje.

Po daugiau nei 20-ies metų grupė „Requiem“, kurios lyderis – žinomas atlikėjas ukmergiškis Tomas Krivickas, išleido naują albumą „Karas ir Taika“.

Spalio 29-ąją grupė kviečia į baigiamąjį albumo pristatymo koncertą Ukmergės kultūros centre.

Po kūrybinės pauzės „Requiem“ tvirta koja žengia muzikos padangėje. Grupės lyderis T. Krivickas sako, kad tenka vis daugiau laiko praleisti Lietuvoje. „Ši vasara buvo itin produktyvi, visą liepos mėnesį su komanda praleidome „Rockmergės“ įrašų studijoje ir įrašėme net 11 dainų, teko dirbti ilgas valandas be pertraukų“, – pasakojo T. Krivickas.

Naujame albume yra dainų kurios sukurtos seniai, bet taip ir nebuvo įrašytos, bei naujų kūrinių. Dar kiek anksčiau grupė pristatė dvi kovingas dainas „Beržas“ ir „Didvyris“.

Kaip sako „Requiem“ lyderis, pavadinimą „Karas ir Taika“ lėmė albume esantis tokiu pat pavadinimu kūrinys. „Ši daina gimė dar gerokai prieš prasidedant Rusijos karui prieš Ukrainą, tuo metu kai Europoje niekas apie karą neturėjo jokių minčių, kai visi sėkmingai sėdėjo karantine ant sofų ir galvojo, kad blogiau jau būti negali… Taip jau susiklosto, kad po taikos seka karas, o po karo – taika, žmonės eina į karą, bet jie nori taikos…“

Albumo pavadinimą lėmė ir tai, kad jame susidėjo nemažai dainų, vienaip ar kitaip susijusių su karo tema, bet yra ir linksmų kūrinių. Vėliau, galvojant apie vinilinę plokštelę, atėjo idėja taip paskirstyti dainas – vienoje pusėje „Karas“, kitoje – „Taika“. „Karo“ dalyje skambės dainos, kurios atspindi sunkias patirtis, o „Taikos“ dalyje – linksmesni kūriniai“, – kalbėjo T. Krivickas.

Praėjusių metų vasarą Tomo šeimą sukrėtė skaudi žinia – mirė jo mama. Šie išgyvenimai buvo sudėti į vieną iš albumo dainų: „Asmeniškai man, daina „AtA“. „Ją rašiau be proto sunkiu metu, kai mirė mano mama, tad ir šią dainą noriu paskirti visiems, kurie jau iškeliavo, ir tiems, kurie taip pat patyrė tą baisų netekties skausmą“, – sakė „Requiem“ lyderis.

Albume taip pat bus galima išgirsti Alinos Orlovos hito „Mėnulis“ koverį. „Dainą „Lietuva“ su mumis įrašė kylantis reperis ukmergiškis Pijus Opera, – minėjo T. Krivickas. – Pijus parašė tekstą ir atliko vokalinę partiją.“

Albumo viršelį papuošė Tomo ir Rimos Krivickų vaikai – dukra Mira ir sūnus Danielius. Fotografavo fotomenininkas Tomas Terekas – taip pat ukmergiškis. „Su grupe nusprendėme fotografuotis Kopūstėlių raketinėje bazėje. Fotografui T. Terekui šovė mintis, kad albumo viršelio fotosesijoje pagrindinis veikėjas turėtų būti vaikas, kaip karo priešingybės simbolis. Kai pradėjome dairytis, kokie vaikai galėtų sudalyvauti, supratome, kad turime savų“, – juokėsi grupės lyderis.

Grupė naujo albumo pristatymui surengė turą, prasidėjusį koncertu Vilniuje. Kiti koncertai – Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, o spalio 29-ąją – Ukmergėje.

1,5 val. koncerto programoje grupė pristatys 12 kūrinių. Unikaliu „Requiem“ stiliumi suskambės ir poezijos klasikų Maironio, Pauliaus Širvio tekstai. Bus tiek rimtų patriotinių dainų, liečiančių skaudžią karo temą, tiek ir linksmų kūrinių – su lašeliu humoro ir daug daug meilės.

Koncertą Ukmergėje „apšildys“ Bjelle ir Pijus Opera, jie taip pat atliks po vieną dainą kartu su „Requiem“.

Nedažnai pasitaiko galimybė išgirsti „Requiem“ gyvai, todėl grupė kviečia nepraleisti progos. Bilietus platina kakava.lt.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)