L.Graužinienės sūnus grįžęs iš parduotuvės: „Mama, nebeįmanoma!“

Loreta Graužinienė Loreta Graužinienė

Brangsta ne tik daržovės, bet ir kiti maisto produktai ir tai reikia pripažinti. Kainų kilimo priežastys gali būti susijusios su euro įvedimu. Taip mano Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Pati perku maisto produktus. Net mano sūnus, kuris dažniausiai maistu aprūpina šeimą, parėjęs iš parduotuvės sako: „Mama, nebeįmanoma, nes viskas yra brangiau. Net vaikai pastebi, kad produktai brangsta ir tą reikia pripažinti“, – Žinių radijuje sakė politikė.

Seimo pirmininkė kalbėjo, kad kainų kilimo priežastys yra įvairios. Gyvename rinkos ekonomikos sąlygomis ir rinka reguliuoja pasiūlą ir paklausą. Kalbant apie daržoves, tai dabar tas periodas, kai vaisiai visada būna brangesni, nes yra didelės transportavimo bei auginimo išlaidos.

„Aš neneigčiau kilimo vienos iš priežasčių ir situacijos dėl euro įvedimo. Tai ne patseuras pakėlė kainas. Pusę metų buvo verslo ir Vyriausybės susitarimas nekelti kainų. Pusę metų buvo dirbtinai sustabdytas rinkos reguliavimo mechanizmas ir, manau, kad po to pusmečio vis tiek buvo stengiamasi išlyginti tą situaciją ir kainas šiek tiek reguliavo prekybininkai nenorėdami netekti pelnų. Tai yra natūralu“, – sakė L.Graužinienė.

Pasak jos, labai aiškiai situaciją nubrėžia ir turtingiausių Lietuvos žmonių reitingai. Sąrašo viršuje yra prekybininkai ir prekybos tinklų vadovai. Tas pelnas ateina iš antkainio sumokėjus mokesčius. Ir tokia yra rinka.

Seimo pirmininkė šyptelėjo, kad kalafiorų istorijoje galėjo pasirinkti lietuviškesnę daržovę. L.Graužinienė mano, kad tokios akcijos turi dvi puses. Tai parodė ir rugsėjo 1-osios akcija, kai neprekiaujama alkoholiu tą dieną, bet prieš ir po perkama žymiai daugiau.

Seimo pirmininkė išreiškė nuomonę, jog reiktų mažinti PVM tarifą būtiniausiems maisto produktams, norint padėti mažiau uždirbantiems Lietuvos gyventojams.

„Mano manymu, mes, kaip valdžios atstovai, turime užtikrinti, kad žmonės turėtų galimybę įsigyti būtiniausių maisto produktų krepšelį tinkamomis kainomis. Lietuvoje maisto produktams yra 21 proc. PVM, o kitose valstybėse yra mažesnis PVM, tai aš palaikau idėją būtiniausiems maisto produktams sumažinti PVM. Taip užtikrinsime produktų mažesnę kainą, bet tada priklausys nuo pačių prekybininkų, kiek jie bus sąžiningi nemanipuliuodami PVM sumažėjimu

Nemanau, kad prekybininkus išgąsdinsime. Sveikinu pilietinį aktyvumą ir man patinka, kad jie darosi aktyvūs. Jie priverčia suklusti prekybininkus ir politikus. Visus priverčia sujudėti ir tai sveikintina. Džiaugiuosi, kad pilietinė visuomenė tampa nepakantesnė ir taip turi būti“, – sakė politikė.

Šaltinis: Lrytas.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+32 # kainos 2016-05-04 11:22
Baisu su tom kainom visoje Lietuvoje...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+28 # SK 2016-05-04 11:42
Meluoja ir neraudonuoja :-x Kainas sukėlė vyriausybė stūmiant darbiečiams.
Euras niekuo dėtas. Problema vis didėjantys darbo mokesčiai.
Vyriausybei labai patogu naudojantis euru padidinti mokesčius ir apsimesti durniais.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų