Tiki Darbo partijos ateitimi

Vienu iš penkių sekmadienį išrinktų Darbo partijos pirmininko pavaduotojų tapo Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Kaip daugelis ir tikėjosi, pirmininku beveik vienbalsiai išrinktas šios partijos įkūrėjas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

Jo pavaduotojais – buvęs laikinasis pirmininkas Šarūnas Birutis, Seimo narys Valentinas Bukauskas, buvęs žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, Šiaulių politikas Aidas Gedvilas.

Kalbėdamas apie partijos programą V. Uspaskichas pažymėjo būtinybę mažinti vadinamąjį šešėlį ir sudaryti vienodas konkurencines sąlygas. Jo nuomone, socialinės išmokos negali būti vienodos su minimaliu darbo užmokesčiu. Jos esą turėtų likti dabartiniame lygyje, o minimalus darbo užmokestis – gerokai didėti.

Šiai pozicijai pritaria ir mūsų rajono meras R. Janickas. Jis sako tikintis Darbo partijos ateitimi ir jos programa, padėsiančia išspręsti demografijos, emigracijos problemas. Vienas iš svarbiausių jos siekių – regionų vystymas,  ilgalaike strategine kryptimi pasirenkant maisto ir lengvąją pramonę.

Tačiau kol Darbo partija balansavo ant nežinomybės ir neturėjo aiškaus lyderio, Ukmergėje partijos skyrius įkūrė visuomeninį rinkimų komitetą „Mes kartu“ ir nutarė su juo eiti į kitąmet vyksiančius savivaldos rinkimus. Toks sprendimas priimtas sausio pradžioje.

Darbo partijos Ukmergės skyriaus pirmininkas rajono meras R. Janickas tuomet sakė, kad sprendimas priimtas dėl kelių priežasčių. Viena jų – užsitęsė procesai partijos veikloje, o visuomeninis  komitetas įkurtas nepriklausomai nuo partijos veiklos.

Jis kviečia burtis idėjų turinčius Ukmergės krašto gyventojus ir siekia suburti įvairių įsitikinimų, pažiūrų, profesijų kūrybingus ir kompetentingus žmones.

Rajono meras ir dabar sako, kad visuomeninis komitetas su Darbo partijos veikla niekaip nesikerta.

Ukmergės rajono savivaldybės taryboje iš 25 jos narių 7-i išrinkti iš Darbo partijos. Jie dirba valdančiojoje frakcijoje, o mero pareigas eina tiesioginiuose rinkimuose laimėjęs partijos skyriaus pirmininkas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų