„Visi gyvenkim draugiškai ir gražiai“

Pastarosiomis dienomis šalyje būta ne vieno žiauraus elgesio su gyvūnais atvejo. Mažųjų mūsų draugų skriaudėjams nerūpi nei gyvūnėlių patiriamos kančios, neturi jie ir žmogiškumo. Apie griežtesnę tokių smurtautojų atsakomybę šiomis dienomis kalbama Seime.

Kelią skinasi įstatymų pataisos, kuriomis siūloma ne tik griežtinti bausmes už žiaurų elgesį su gyvūnais, bet ir uždrausti skriaudikams laikyti gyvūnus, įpareigoti juos dalyvauti smurtinio elgesio pataisos programoje. Žiauriam elgesiui siekiama prilyginti ir laukinių gyvūnų išnaudojimą cirke.

Baudžiamąjį kodeksą pasiūlyta papildyti nuostata, kad tam, kuris žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, nuo trejų iki penkerių metų draudžiama įsigyti ir laikyti bet kokį gyvūną. Taip pat siūloma, kaip ir smurto prieš žmones atveju, įvesti kvalifikuojančias arba sunkinančias aplinkybes. Pavyzdžiui, kai gyvūno luošinimo ar žudymo faktas vykdomas mažamečių vaikų akivaizdoje arba visa tai platinama viešai.

Apmaudą dėl tokių dalykų išsakė ir keletas į mūsų redakciją paskambinusių skaitytojų. Taip pat norėjo pasidalyti patirtimi ir papasakoti laimingai pasibaigusias istorijas, susijusias su jų augintiniais.

Viena jų – ponia Aldona iš Taujėnų. Moteris susigraudino, pasakodama apie savo toiterjerų veislės kalytę Mairą, kuri buvo labai sunkiai susirgusi. Paaiškėjo, kad gyvūnėlio operacija – neišvengiama. „Gydytojai nė neslėpė, kad gali būti visko...“ – su skauduliu prisimena ji.

Po operacijos jos numylėtinė dar kurį laiką buvo gydoma, teko vežioti į kliniką, leisti antibiotikus. Šiandien Maira, praėjus jau ne vienai savaitei po visų išgyvenimų, – pasveikusi ir džiaugiasi kartu su savo šeimininke.

Už tai ponia Aldona labai dėkinga Ukmergės veterinarijos klinikai „Akeso“. „Ačiū šiam visam nuostabiam kolektyvui, gydytojams ir darbuotojams, kurių dėka mano kalytė gyva ir sveika. Įsitikinau, kokie geri, rūpestingi, nuoširdūs žmonės ir puikūs specialistai, kurie šitaip padėjo mano gyvūnui. Juk žmogus, kai skauda, gali pasakyti, o ką daryti skausmą kenčiančiam vargšui šuniukui?“ – dabar jau su džiaugsmo ašaromis dėkojo taujėniškė.

Gerų žodžių „Akeso“ negailėjo ir į redakciją paskambinęs didelis gyvūnų mylėtojas ukmergiškis Alfonsas. Pasakojo kadaise pats dirbęs veterinaru ir tikintis, kad šioje klinikoje – puikūs gydytojai.

Skaitytojas prisiminė mūsų laikraštyje neseniai aprašytus nesutarimus tarp jos ir gyvūnų globėjų. „Visi atlieka gražias misijas – gelbėti ir gydyti gyvūnus, juos saugoti ir globoti. Todėl reikia užmiršti visus konfliktus ir mažiau nervintis. Visi gyvenkim draugiškai ir gražiai“, – kviečia jis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų