Stovykloje kasdien – po gerą darbą

Pirmiausia – darbai, po to – pramogos. Pirmiausia – darbai, po to – pramogos.

Šventupės bibliotekos ir Vidiškių seniūnijos kultūros darbuotojai organizavo dviejų savaičių vaikų užimtumo stovyklėlę „Šventupiukai“. Joje dalyvavo ne tik kaimo vaikai, bet ir atvykę vasaroti pas senelius.

Pirmąją dieną aptartos numatomos stovyklos veiklos, išdalyta „privaloma“ atributika – Janės Giedraitienės pasiūtos skarelės su vaikų vardais.

„Sutarėm, kad kasdien prieš pramogas atliksime nors po vieną gerą darbą. Pirmąją dieną išravėjome gėlyną priešais dvarą. Vaikai pasisiūlė parke surinkti šiukšles. Sutvarkėme buvusio vaikų darželio teritoriją.

Seniūnija nupjovė žolę žaidimų aikštelėje, o vaikai su tėveliais ir seneliais sugrėbė ir surinko, taip pat  „išvadavo“ nuo senų skelbimų gyvenvietės skelbimų lentą, išsiruošę į žygį Šventosios pakrantėmis, rinko šiukšles, nuvalė laiptus link šaltinio, tvarkė dvaro aplinką“, – apie veiklas pasakojo Ukmergės kultūros centro Vidiškių kultūros skyriaus renginių organizatorė Janė Giedraitienė ir Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės padalinio vyresnioji bibliotekininkė Genė Vaitkūnienė.

Stovyklautojai ir pramogavo. „Baidarkiemio“ kaimo sodyboje vyko jos šeimininkės Valdutės Kunigėlienės edukacinė tapybos pamokėlė, žaidimas teniso kortuose, vaišės.

Šauni išvyka organizuota į Radiškio žirgyną, kur jo šeimininkė Eglė Giedraitytė laukė vaikučių su pabalnotu žirgu Bingo, papasakojo apie žirgus, pamokė, kaip reikia su jais elgtis ir pakvietė į jodinėjimo aikštelę. Atsidėkodami vaikai visus ganyklos gyventojus pavaišino morkomis.

„Daug prasmingų veiklų vyko bibliotekoje, kultūros namuose. Mokėmės rišti šiaudinius sodus, siuvome lėlytes iš kojinių, su jomis vaidinome pasaką, organizavome tarmiškų pasakų popietę, kurios metu susipažinome su Vidiškių šnekta. Susipažinome su naujomis bibliotekos knygomis, žaidėme protų mūšį apie gamtą, ekologiją, geografiją... Labai populiarūs buvo stalo žaidimai. Žaidėme ir lauko žaidimus. Labai smagus užsiėmimas buvo lobio paieška“, – pasakojo stovyklos organizatorės J. Giedraitienė ir G. Vaitkūnienė.

Greitai prabėgo dvi smagios savaitės. Paskutinę dieną vyko „Kaliausių teatriuko“ spektaklis „Pelenius“, kurį parengė Daiva ir Kazimieras Šermukšniai.

Už nuveiktus gerus darbus stovyklautojai buvo pavaišinti Vidiškių seniūno Virgilijaus Štaro dovanotu tortu.

Tai trečioji stovykla, kurios veiklose dalyvavo 17 vaikų: 8 vilniečiai, 3 ukmergiškiai ir 6 šventupiečiai. Edukacijas organizavo Eglė Giedraitytė, Valdutė Kunigėlienė, Janė Giedraitienė, Daiva Šermukšnienė, Kazimieras Šermukšnis ir Genė Vaitkūnienė.

Pavėžėjant vaikus talkino Emilijos, Gabrielės ir Gabijos, Nedo, Mato tėveliai. Aplinką padėjo tvarkyti Gabrielės ir Gabijos seneliai.

Stovyklos vadovai dėkoja visiems pagalbininkams ir džiaugiasi vaikų patirtais įspūdžiais, galimybe nors trumpam pasitraukti nuo išmaniųjų įrenginių, susitikti su senais draugais ir susirasti naujų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų