Evakavimo punktų namukus galės naudoti savo reikmėms

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergėje yra trys tokios evakavimo punktų vietos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergėje yra trys tokios evakavimo punktų vietos.

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis teiravosi apie „Šilo“ progimnazijos teritorijoje pastatytus modulinius vagonėlius. Girdėjo, kad jie skirti gyventojų evakavimui, tačiau domėjosi, ar bus naudojami iki galimos evakuacijos, ar tik tuomet, jei atsitiktų tokia nelaimė.

Priminsime, kad, ruošiantis galimai Astravo branduolinei avarijai, keliolikoje arčiau Astravo esančių Lietuvos savivaldybių neseniai buvo pastatyti gyventojų registravimo punktai – konteineriniai nameliai.

Ukmergės rajono savivaldybė patenka į grėsmingąją zoną, tad nameliai buvo atgabenti ir į mūsų miestą.

Vasario mėnesį mieste buvo įrengti trys vadinami tarpinio gyventojų evakavimo punktai. Skelbta, kad atominės elektrinės branduolinės avarijos atveju juose būtų registruojami iš arčiausiai elektrinės esančios zonos – 50 kilometrų spinduliu – atvežti gyventojai.

Evakavimo punktai mūsų mieste įrengti prie Ukmergės tolerancijos centro, „Šilo“ progimnazijos ir Užupio pagrindinės mokyklos.

Kiekviename punkte stovi po keturis konteinerius – po vieną sandėliavimo ir tris biuro konteinerius.

Ukmergės rajono savivaldybės vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Valdas Rabazauskas paaiškino, kad, konteineriais, kurie įrengti mokyklų teritorijose, šios galės naudotis savo poreikiais. Mokykloms duotas leidimas patalpas naudoti kasdienėje veikloje.

Minėtiems punktams įrengti įsigytos ir reikalingos priemonės: nešiojamos radijo stotelės, asmens apsaugos priemonės, elektros generatoriai, lauko ir vidaus apšvietimo įranga, taip pat radiacijos matavimo prietaisai (dozimetrai ir dozės galios matuokliai), kompiuteriai ir kita įranga, užtikrinanti minėtų punktų darbą.

Konteinerio viduje yra kondicionierius, tačiau kanalizacijos ir vandens tinklų nėra. Pasak V. Rabazausko, prie tolerancijos centro pastatyti vadinami rezerviniai konteineriai. Jų naudojimas kitoms reikmėms nėra aptartas.

Projektas įgyvendintas gavus specialiųjų tikslinių dotacijų iš vidaus reikalų ministerijos. Šios dotacijos buvo skirtos 13-ai savivaldybių tokiems punktams įsirengti.

Vien mūsų savivaldybei minėtiems punktams įrengti buvo skirta 297 tūkst. Eur. Jei bus planuojama punktuose dar kažką tobulinti, pavyzdžiui, prijungti elektrą, statyti tvorą, finansavimas jau bus iš kitų šaltinių.

„Šilo“ progimnazijos, kurios teritorijoje įrengtas vienas iš trijų punktų, direktorius Darius Kaplūnas pasakojo, kad kol kas moduliniai nameliai stovi tušti nes nėra visiškai įrengti.

Tikisi, kad ateityje iki jų bus atvesta elektra ir internetas. O kai tai bus padaryta, tikrai sugalvos, kokias veiklas juose vykdyti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų