Ukmergėje svarstoma galimybė įkurti karinį dalinį

Į redakciją paskambinęs Rimantas pasakojo neseniai per televiziją matęs interviu, kuriame kalbėta apie galimybę Lietuvoje dislokuoti Vokietijos brigadą.

Žurnalistams duodamas interviu šalies prezidentas kalbėjo, kad Lietuva, siekdama didesnio Vokietijos karių buvimo Lietuvoje, spartina numatytą infrastruktūros įrengimo procesą.

Pasak šalies vadovo, Rūdininkų poligoną buvo numatyta užbaigti iki 2028 metų, bet dabar mano, kad darbai bus pabaigti per 2–3-ejus metus. Taip pat sakė, kad rastos vietos, kuriose galėtų būti dislokuoti vokiečių kariai. Paminėjo Panevėžį, Klaipėdą ir Ukmergę.

„Lig šiol nieko negirdėjau apie tokius planus, įdomu būtų plačiau sužinoti“, – teiravosi ukmergiškis Rimantas.

To pasidomėjome Krašto apsaugos ministerijoje.

„Ukmergėje svarstoma galimybė įkurti karinį dalinį, bet dar galutiniai sprendimai nepriimti, dar bus konsultuojamasi su sąjungininkais. Ukmergės rajono savivaldybė yra pateikusi siūlymą dėl galimų sklypų, kur galėtų būti įkurtas karinis dalinys“, – informavo Krašto apsaugos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento vedėja Asta Galdikaitė.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija informavo, kad kol kas laukia oficialaus kariuomenės atsakymo dėl sklypo tinkamumo. „Kai gausime jų atsakymą – informuosime“, – rašo pateiktame atsakyme.

Priminsime, kad dėl Vokietijos brigados klausimo Lietuvoje intensyvios diskusijos tęsiasi jau pusę metų.

Šalies politikai nesutaria, ar reikėtų spausti Vokietiją, kad ši tvirčiau įsipareigotų dėl terminų, kada Lietuvoje galėtų atsirasti nuolatiniu režimu dislokuota Vokietijos karių brigada.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # 9guru 2023-06-15 14:52
Rimsy eik ikalk ugnikalnio bonka ir eik miegoti ir neskambinek daugiau
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Balandis 2023-06-16 10:30
Taip buvo karinis dalinis,tiek pripratom kad ir dar norime
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # ??? 2023-06-16 10:37
O kokia nauda Ukmergei is to dalinio?

Lazda turi 2 galus. Bet kokio karinio konflikto akivaizdoje,miestai turintys karinius dalinius taptu pagrindiniais taikiniais.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Ona 2023-06-16 13:28
Bet kada yra galimybe tiesiogini valdyma ivesti. Policija neatlikus savo funkciju, atliks kariskiai, ju policija. ;-) 8)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Mikalda 2023-06-16 22:56
Zmones isprotejo.Teisingai sako, kad reikia saugotis ne vilko ,bet zmogaus. Issipildys visos baisiausios pranasystes , jei taip toliau, nebereiks nei brigadu, nei diviziju ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Lol 2023-06-17 09:24
Negalim niekaip be svetimų armijų ant savo žemės
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Milda 2023-06-17 21:06
Buvo Ukmergej ta kariuomene, pulkas, prie Smetonos, kai prasidejo karas visi issibegiojo, ne karto neissove...Tada tikslai irgi buvo labai dideli.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų