„Žemyna“ – Šiaurės Lietuvos chorų festivalyje

Choras „Žemyna“ koncertavo Pasvalyje vykusioje šventėje. Choras „Žemyna“ koncertavo Pasvalyje vykusioje šventėje.

Pasvalio kultūros ir poilsio parke nuskambėjo ketvirtasis Šiaurės Lietuvos chorų festivalis. Į jį atvyko per 40 kolektyvų iš įvairių Lietuvos miestų.

Pirmą kartą į šį jungtinį tūkstančio atlikėjų chorą įsiliejo ir Ukmergės moterų choras „Žemyna“, kuriam jau 13 metų vadovauja Neringa Valinskienė.

Festivalio tema buvo paremta Pasvalio krašto poeto Vlado Braziūno žodžiais „Pasaulis po Pasvalio saule...“

Šia mintimi išvykusieji kviesti sugrįžti į gimtąjį kraštą, puoselėti savo šeimos ryšius, kurti bendrystę.

Koncerto metu ekrane rodyti filmukai apie Pasvalio krašto tradicijas, papročius ir žmones, puoselėjančius aukštaitiškus amatus ir savo darbais garsinančius Lietuvą.

Renginį vedė iš Pasvalio kilęs televizijos laidų vedėjas Jonas Nainys ir Rasa Murauskaitė-Juškienė.

Jungtinis choras, akompanuojant Lietuvos kariuomenės orkestrui bei pritariant solistams Vytautui Juozapaičiui ir Astai Kriščiūnaitei, sudainavo net 22 gražiausius kūrinius iš būsimos šimtmetį minėsiančios Lietuvos dainų šventės repertuaro.

Festivalį organizavo Pasvalio kultūros centras kartu su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru. Jis buvo tiesiogiai transliuojamas per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją.

„Tai buvo ne tik graži ir prasminga šventė, bet ir puiki repeticija visiems choristams, besiruošiantiems 2024 m. vasarą Vilniuje vyksiančiai Lietuvos dainų šventei“, – sako choro „Žemyna“ vadovė N. Valinskienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų