Žolės nepjauna – blogai, pjauna – vėl blogai

Paskambinusi Miškų gatvės gyventoja Milda prašė pasidomėti, kodėl aplink daugiabučius pjaunama sausa žolė.

„Žolė vos išdygusi, nespėjusi užaugti, sudžiūvusi. Po lietaus tik viena kita žolė didesnė, kitur – sausa. Stiebeliai maži, geltoni, nespėjo atsigauti“, – kalbėjo moteris, stebėdama, kaip žolė pjaunama Miškų, Dariaus ir Girėno, Jaunimo gatvių kvartale.

Žolę, pasak gyventojos, UAB Ukmergės butų ūkis pjauna bereikalingai. Svarstė, ar tik ne dėl finansavimo? „Gal reikia pinigus nurašyti“, – dalijosi mintimis Milda.

Jos manymu žolės pjauti tikrai dar nereikėjo. Dėl ilgai buvusios sausros, vėjas kelia dulkes, žemes.

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Raimondas Baltaduonis nesutiko su gyventojos nuomone, kad žolė neauga. „Žolė baisi – vienur išdegusi, kitur aukšta. Kad ir sausa, daug kur priauga viksvų, styro stagarai. Palanku veistis erkėms. Susiformuoja kupstai. Vejas reikia sulyginti.  Kiti skundžiasi, kodėl nepjauname. Mes privalome užtikrinti, kad visos teritorijos būtų tvarkingos. Už tai žmonėms papildomai mokėti nereikia“, – sakė R. Baltaduonis.

Pasak direktoriaus, aplink daugiabučius yra ir daugiabučių namų sklypai, ir miesto viešosios zonos. Darbus Butų ūkis derina su kita miesto teritorijas tvarkančia įmone, kad kvartalai būtų tvarkomi kartu. Jie tvarkomi iš eilės vienas po kito. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Ona 2023-07-11 07:57
Prie kurio gi daugiabucio yra suformuotas z.sklypas, kuris yra perduotas valdyti pagal istatyma? ( Nuoma, nuosavybe), kad proporcingai busto plotui tenkami pinigai uz valstybines zemes prieziura?!?!
Finansavimas is biudzeto( nes valst.zeme) ir is gyventoju! Toj uz lietu ir saule pinigus rinkti prades kam tai i kisene...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų