Gyventi tvariai niekada nevėlu

Ukmergės samarietės senus drabužius prikelia naujam gyvenimui. Ukmergės samarietės senus drabužius prikelia naujam gyvenimui.

Janina STANKAITIENĖ

Lietuvos samariečių bendrijos savanorė, projekto „Saviraiškos ir tvarumo erdvė“ koordinatorė

Ukmergės skyriaus samariečiai, prisidėdami prie gamtos saugojimo, turi galimybę atsiverti kūrybinei veiklai ir vartotojiškai kultūrai pasakyti „Stop!“.

Projektas „Saviraiškos ir tvarumo erdvė“  įgyvendinamas gavus rajono savivaldybės finansavimą. Jo tikslas – rankų darbo gaminių kūrimas, suburiant socialinę atskirtį patiriančius žmones.

Projekto veiklos tikslas – skleisti idėją, kad kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie tvaresnių ir draugiškesnių alternatyvų.

Kūrybingus iniciatyvius žmones skatiname kibti į nenaudojamų drabužių kalnus ir prikelti juos antram gyvenimui. Mūsų projekto dalyviai savo spintose padarė reviziją ir atrado daug nenaudojamų drabužių.

Nutarėme, kad gaminiai turi būti praktiškai naudingi, todėl pasirinkome siūti kelionines arba, kaip pavadinome, asmenines šlepetes į svečius, daugkartinius maišelius, maišelius knygoms ir kitus naudingus daiktus. Taip skleidžiame filosofinį mąstymą – „be atliekų“. Vykdėme ir namų darbus: pradėjome nuo žodžio „noriu“ ir nuo eksperimento mokantis pasisiūti sau.

Rankų darbas visada aktualus ir vertinamas. Rankų darbo gaminys turi ne tik didelę vertę, bet ir ypatingą energiją. Pasibaigus projektui, veikla nenutrūks. Bet dabar kviečiame susipažinti su mūsų darbo rezultatais, įsigyti rankų darbo gaminių, ypatingai asmeninių kambarinių šlepečių, kurių kiekviena pora yra individuali – antros vienodos nerasite. Jos kompaktiškos ir patogiai supakuotos. Tokias šlepetes visada galima nešiotis rankinėje, o atėjus į svečius pasinaudoti.

Perdirbti, pasigaminti pačiam, generuoti naujas verslumo idėjas, įgyti naujų įgūdžių – tai pagrindinė veiklos motyvacija, sprendžiant atsakomybę aplinkosaugai.

Kviečiame visus atrasti tvarumo principus – tai būdas saugoti gamtą, bendrauti, išmokti kažko naujo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų