„Apie skardų uždėjimą atgal negali būti nė kalbos“

Anykščių gatvės 1-o namo gyventoja papasakojo apie jų name prasidėjusią renovaciją, kurios pradžia labai nusivylė.

Moteris pasakojo, kad jų namas lig šiol išsiskyrė iš kitų daugiabučių, nes balkonai buvo atnaujinti ryškiomis skardinėmis plokštėmis. Name prasidėjus renovacijai, tos plokštės nuo balkonų nuimtos.

Mūsų skaitytojos įsitikinimu, tos skardos priklauso gyventojams ir, kai namas bus apšiltintas, turėtų būti vėl grąžintos ir prie balkonų sumontuotos. „Paėmė tvirtas skardas, kurios laikytų gal 100 metų, o mums kažkokį „š“ prilipdys“, –  pyko renovacijos esmės nesupratusi ir apgauta pasijutusi ukmergiškė.

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Raimondas Baltaduonis sakė, kad įprastai viskas, kas nuardoma, nuimama (langai, rėmai ir kt.), laikoma statybiniu laužu ir keliauja į utilizaciją.

„Rangovas visą statybinį laužą privalo utilizuoti ir turėti tai patvirtinančius dokumentus. Turi vesti žurnalą. Rangovą gali patikrinti aplinkos apsaugos ar statybų inspekcijos pareigūnai“, – paaiškino R. Baltaduonis.

Vis tik šiuo atveju skardos buvo paliktos. Anykščių gatvės 1-o namo renovaciją vykdo rangovas „Aukštaitijos ranga“. Pasiteiravęs, R. Baltaduonis sužinojo, kad, gyventojams paprašius, nuimtos skardos buvo tvarkingai sudėtos, ir jas pasiėmė patys gyventojai.

Butų ūkio direktorius informavo, kad šio namo balkonai bus visiškai įstiklinti, su plastikiniais rėmais. Pasak jo, apie skardų uždėjimą atgal negali būti nė kalbos. „Skardų tikrai neliks. Balkonai bus padaryti tvarkingai, estetiškai, taikant šiuolaikiškus sprendimus“, – sakė jis.

Pasiteiravus, kokios priemonės pasitelkiamos, informuojant apie renovaciją, direktorius sakė, kad, kaip ir priklauso, gyventojams informacija teikiama bendro susirinkimo metu. Papildomų priemonių – skaidrių ar pan. – nenaudoja. Butų savininkai prieš susirinkimą gauna atspausdintą investicinį techninių darbų projektą, su kuriuo gali susipažinti individualiai. Per susirinkimą projektas pristatomas žodžiu – aptariama, kokie sprendiniai bus naudojami, kaip jie bus įgyvendinami. „Kiek galime, tiek išaiškiname. Jei gyventojai nepateikia klausimų, galvojama, kad jiems viskas aišku. Tačiau pastebime, kad patys gyventojai, kol projektas svarstomas, nelabai domisi. Klausimai pasipila, kai prasideda darbai. Tam skelbimų lentose skelbiama informacija – pateikiami techninę priežiūrą vykdančio asmens, rangovo atstovo vardai, pavardės, telefonų numeriai. Gyventojai gali susisiekti ir užduoti klausimus“, – kalbėjo R. Baltaduonis.

UŽ inf.


Skaitykite daugiau: Skardos lankstiniai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Cheri 2023-10-17 08:13
I enjoyment vрn for ցambling https://invost.kz/
I Cheri have got been plɑying in casinos for many years, placing bets,
spinning slots, and bed to dally toothed wheel and poker ɡame.
I playing period at respective caѕinoѕ at once to corporate trust bonuses.
Simply many of them cause geo-restrictions or your tаxonomic category IP whitethorn Ьe blocked, and reenforcement cannot do
anything.

Stop by my webpage - homepage: https://invost.kz/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų