Ar verslo finansavimas visada apsimoka?

Kad verslas klestėtų, reikalingas nuoseklumas, stabilumas ir kryptingas vystymasis. Kūrybiškos idėjos, entuziazmas, darnus komandinis darbas - faktoriai, be kurių verslą sėkmingai vykdyti be galo būtų sunku. Deja, to nepakanka. Viskam reikalingos tam tikros investicijos. Pagrindiniu klausimu tampa verslo finansavimas. Verslo paskola ar dalies įmonės akcijų pardavimas? Ką pasirinkti? Koks verslo finansavimo variantas geriausias? Ar jis apskritai reikalingas?  Klausimai, kurie kyla viems verslo įmonės savininkams, kai prireikia papildomo finansavimo.

Ar tikrai verta imti verslo paskolą?

Tikriausiai nerasite nė vienos įmonės ar tiesiog pavieno verslininko, kuris nebūtų susidūręs su šiuo klausimu. Dažnai svarstomas variantas sumažinti įmonės kaštus arba parduoti dalį akcijų ar kitokį vertingą turtą. Taip, tai padės išvengti skolos naštos, tačiau gali sukelti kitokių keblumų. Reikia turėti galvoje, jog į įmonės valdymą bus įtraukiami kiti žmonės. Tai, be abejonės, apsunkins verslo valdymo kontrolę. Niekada negalima pamiršti, jog verslininkai irgi žmonės, tad žmogiškasis faktorius, kokie profesionalai besusėstų prie bendro stalo, visuomet gali paimti viršų. Nuomonių skirtumai, savos ambicijos ir noras lyderiauti gali sukelti sudėtingesnį veiklos tęstinumą. 

Tiek finansininkai, tiek ne vienų metų patirtį turintys verslininkai teigia, jog verslo paskola suteikia galimybę stabilizuoti įmonės veiklą ir pradėti efektyvesnį jos augimą. Taip įvyksta todėl, jog įmonei atsiranda galimybė atlaisvinti savo apyvartines lėšas. Tai reiškia, jog naujų užsakymų įgyvendinimas, įrangos įsigijimas, naujausių technologijų diegimas ar darbuotojų samdymas tampa visiškai prieinama galimybė. Be to, verslininkai išlošia nemažai laiko. Juk akcijų pardavimas, bendro darbo su naujais akcininkais derinimas ir kiti klausimai iki įgyjant reikiamas lėšas tikrai užims nemažai laiko. Ir tik tuomet galėsite realizuoti planus, kuriems įgyvendinti buvo reikalingi pinigai. Verslo paskola šių rūpesčių padeda išvengti. Taigi, dera įvertinti, kas įmonei naudingiau ir pasirinkti konkrečioje situacijoje naudingiausią verslo finansavimą.

Kaip ieškoti verslo finansavimo?

Kiekvienoje gyvenimo situacijoje, o versle ypač, labai svarbu kantrybė. Taigi, gali būti jog pateikėte bankui, kreditų teikėjų įmonei ar kitai finansavimo įstaigai paraišką gauti verslo paskolą ir gavote neigiamą atsakymą. Tai tikra ne priežastis nuleisti rankas. Skirtingos finansavimo kompanijos turi skirtingas klientams taikomas sąlygas. Be to, apie sėkmingą verslo paskolos gavimą galvoti reikia gerokai anksčiau nei praktiškai tai įvykdysite. Reiškia, jog privalu labai rūpintis nuo pat pradžių nuosekliu, nors ir nedideliu  įmonės pajamų augimu, geru likvidumo koeficientu, kapitalo rezervu. Gera reputacija - didelė galia verslo pasaulyje. 

Kitas dalykas, kuris labai svarbus imant verslo paskolą - palūkanų dydis. Jos tikrai jums bus suteiktos mažesnės tuomet, kai įmonė turės turto, kurį galima įkeisti, nes paskolos teikėjas užsitikrina garantiją, jog atgaus pinigus jeigu tapsite nemokūs. Pasidomėkite finansavimo platformų paslaugomis. Dažna jų leidžia įkeisti ne tik nekilnojamą turtą, bet ir gautinas sumas, įrangą ir kitas naudingas įmonės atsargas. Jeigu šie visi dalykai jūsų versle egzistuoja, tuomet, prireikus finansavimo, verslo paskola turėtų būti išties puiki išeitis. 

Į kokį paslaugų teikėją besikreiptumėte, verta turėti aiškų planą, ką darysite su konkrečia suma, kurios prašote, ir kokio  rezultato tikitės. Vėlgi, tai ne tik geras ir užtikrintas įvaizdis, bet ir aiškiai matomas paskolos prašytojo pasitikėjimas savo veikla ir jos sėkmingumu. Tai tikrai suteikia daugiau šansų gauti paskolą ir išlošti geresnes sąlygas. Elementarus žmogiškasis faktorius atlieka savo darbą net ir, rodos, labai žiauriame ir šaltame verslo pasaulyje. 

Verslo paskolos skaičiuoklė - pasitikėti ar ne?

Skaičiuoklė paskolai yra šiuolaikiškas ir labai patogus įrankis, kurį rasite kone kiekvienoje finansavimo platformoje. Kalbant apie tai pasitikėti ar ar ne, tiesiog reikia turėti galvoje, jog šių skaičiuoklių skaičiai yra preliminarūs. Tiesiog skaičiuoklėje pamatysite tokią apytikslę informaciją:

  • Sumą, kurią norite pasiskolinti.
  • Paskolos terminą.
  • Metinę palūkanų normą.
  • Kokia numatoma mėnesio įmoka. 

Juk patogu, tiesa? Dar prieš pateikdami paskolos paraišką galėsite iš naujo pasverti visus už ir prieš. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų