Be priežiūros palikti automobiliai turės dingti iš kiemų ir gatvių

Ukmergės rajono savivaldybės administracija Ukmergės rajono savivaldybės administracija

Raginame neeksploatuojamų (nenaudojamų), be priežiūros paliktų transporto priemonių savininkus jomis pasirūpinti ir kuo skubiau jas pašalinti iš bendrojo naudojimo vietų.

Be priežiūros paliktos stovėti transporto priemonės ne tik apriboja kitų vairuotojų galimybes naudotis bendromis vietomis automobiliams statyti, bet ir yra opi problema aplinkosauginiu požiūriu.

Informuojame, kad bus vykdomos neeksploatuojamų transporto priemonių, kurios neturi savininkų (ar kurių savininkai nėra žinomi), pripažinimo bešeimininkiu turtu procedūros, kurių metu automobiliai bus perimami Ukmergės rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) žinion – nuvežami ir saugomi, kol atsiras savininkas arba teismas priims sprendimą dėl jų pripažinimo bešeimininkiu turtu.

Reaguodami į daugiabučių namų gyventojų pranešimus dėl  kiemuose ilgą laiką stovinčių nenaudojamų automobilių, Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus  pareigūnai 2024 metų sausio mėnesį vykdė patikrinimus miesto daugiabučių namų kiemuose bei kitose bendro naudojimo vietose ir nustatė daugiau nei 50 transporto priemonių, kurioms yra uždraustas dalyvavimas viešajame eisme.

Primename, kad Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme įtvirtinta, kad transporto priemonės savininkas (valdytojas) privalo užtikrinti, kad bendrojo naudojimo vietose nebūtų laikoma transporto priemonė, kuriai šio įstatymo nustatytais pagrindais ilgiau kaip tris mėnesius yra sustabdytas ar panaikintas leidimas dalyvauti viešajame eisme, tai pat, kai transporto priemonė ilgiau kaip tris mėnesius neįregistruota. Pastarojo tikrinimo metu Savivaldybės pareigūnai tokių transporto priemonių nustatė 38. Visų šių transporto priemonių savininkų (valdytojų) atžvilgiu bus pradėtos teisenos pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 414 str. 1 d. bei skirtos nuobaudos – įspėjimai. Kartu su nutarimais automobilių savininkai (valdytojai)  gaus raštus, kuriuose bus prašoma pašalinti transporto priemones iš bendro naudojimo vietų bei įspėjama, kad  nepašalinus transporto priemonių iki nurodyto termino gali būti  pradėtos teisenos pagal Administracinių nusižengimų kodekso 414 str. 2 d. (bauda nuo 140 iki 300 Eur su galima transporto priemonės konfiskacija).

Patikrinimų metu taip pat buvo užfiksuota 12 transporto priemonių be valstybinių numerių ar su užsienietiškais numeriais, kurių savininkus nustatyti sudėtinga. Tokias transporto priemones ketinama iš daugiabučių kiemų pašalinti, pervežant saugoti į uždarą aikštelę, bei pradėti neeksploatuojamų transporto priemonių pripažinimo bešeimininkiu turtu procedūras.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų