Kada laikas keisti „MacBook“ bateriją?

Baterija – vienas iš svarbiausių bet kurio nešiojamojo įrenginio elementų. Tiesa, įvairūs baterijų gedimai, tarp jų ir natūralus nusidėvėjimas, yra gana aktualūs tiek „MacBook“, tiek kitų gamintojų produktų naudotojams. Straipsnyje apžvelgsime pagrindinius požymius, iš kurių galima spręsti, ar jau būtinas „MacBook“ baterijos keitimas. O taip pat pasidalinsime gudrybėmis, kaip derėtų elgtis, norint prailginti pastarosios efektyvaus veikimo trukmę.

Kokie pagrindiniai „MacBook“ baterijos nusidėvėjimo požymiai?

Jei pastebėjote vieną ar kelis iš žemiau išvardintų požymių, tikėtina, kad atėjo laikas keisti jūsų „MacBook“ bateriją.

Mažesnė baterijos talpa. Jei pastebėjote, jog „MacBook“ įkrautas iki tokio paties lygio kaip anksčiau, veikiau trumpiau, tikėtina, kad jo baterija nusidėvėjo.

Greitas išsikrovimas. Jei kompiuterio baterija greitai išsikrauna net ir tais atvejais, kai įrenginio energijos suvartojimo parametrai yra optimizuoti ir jūs neatliekate jokių sunkių užduočių,  tai taip pat gali reikšti  baterijos nusidėvėjimą.

Netinkamas baterijos įkrovimas. Jei „MacBook“ nereaguoja į įkrovimo laidą ar pasireiškia kitos problemos, susijusios su įkrovimu, tai – galimas baterijos nusidėvėjimo požymis.

Įrenginio įkaitimas. Pastebėjus, kad „MacBook“ veikdamas normaliu režimu neįprastai įkaista, tai gali reikšti, jog baterija yra nusidėvėjusi ir savo funkcijas atlieka ne taip efektyviai, kaip anksčiau.

Vizualinis baterijos pokytis. Iš baterijos tenkantis skystis ar pastarosios formos pasikeitimas (įprastai – išsipūtimas) gali reikšti tiek sudėtingesnį gedimą, tiek ir šios kompiuterio detalės nusidėvėjimą.

Patogus sprendimas, skirtas „MacBook“  baterijos būklei sekti

„MacBook“ baterija taikliai gali būti tapatinama su žmogaus sveikata. Jei anksčiau išvardinti požymiai – signalas, jog baterijai kažkas negerai, tikslinga kalbėti ir apie profilaktinius sprendimus. Norintys sekti esamą „MacBook“ baterijos būklę, gali naudotis (priklausomai nuo kompiuterio modelio), atitinkamomis operacinių sistemų funkcijomis, suteikiančiomis informacijomis apie esamą baterijos būklę, maksimalų pajėgumą, rekomendaciją keisti bateriją, esant šios nusidėvėjimui. Žinoma, galima naudotis ir trečiųjų šalių programomis, skirtomis analogiškos funkcijos atlikimui.

Kaip turėtumėte elgtis, norėdami užtikrinti ilgesnį „MacBook“ baterijos tarnavimo laiką?

Žemiau pateikti patarimai, kuriais naudojantis, galima maksimaliai išnaudoti „MacBook“ baterijos tarnavimo laiką, atitolinant jos keitimo nauja būtinybę.

Laikykitės kompiuterio naudojimo rekomendacijų. Siekiant, kad „MacBook“ baterija tarnautų ilgiau, derėtų vadovautis gamintojo pateiktomis rekomendacijomis, susijusiomis su įkrovos lygiu. Taip pat labai svarbu vengti visiško baterijos išsikrovimo ar laikyti kompiuterį įjungtą į elektros tinklą per ilgai.  

Optimizuokite energijos nustatymus. Norint sumažinti energijos sunaudojimą, kai „MacBook“ nenaudojamas, rekomenduojama pasinaudoti „Energy Saver“ funkcijos galimybėmis.

Valdykite ekrano parametrus. Nustatykite tokį ekrano dydį, o kartu ir ryškumą, koks yra patogiausias jūsų akims, taip kartu sumažindami ir įrenginio energijos suvartojimą.

Išjunkite nereikalingas programas ir funkcijas. Uždarę nenaudojamas programas ir išjungę nereikalingas funkcijas, gerokai sumažinsite baterijai tenkančią apkrovą.

Atnaujinkite programinę įrangą. Nuolat atnaujindami savo įrenginio operacinę sistemą ir programas, galėsite pasinaudoti naujausiomis energijos taupymo funkcijomis ir prieinamomis optimizacijos galimybėmis.

Laikykitės optimalios temperatūros rekomendacijų. Venkite savo nešiojamąjį kompiuterį laikyti per aukštoje/per žemoje temperatūroje, taip išvengiant baterijos perkaitimo ar sušalimo.

Numatykite sprendimą, nesant įrenginio įkrovimo galimybės. Jei žinote, kad ilgai naudositės kompiuteriu ir neturėsite galimybės jo įkrauti, apgalvokite galimas išeitis, pavyzdžiui, nešiojamą bateriją arba įkroviklį, kad būtumėte pasiruošę bet kokiai situacijai.

Jei šiuos patarimus perskaitėte per vėlai ar vis dėlto kažkuris iš tekste plačiau aptartų požymių jau pasireiškė, kreipkitės į profesionalus. Pastarieji ne tik nustatys tikslią problemos priežastį, bet ir pasiūlys tinkamiausią sprendimą. Dažnu atveju, tikėtina, tai bus „MacBook“ baterijos keitimas. 

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų