Pašto dėžutė: svarbu ir spyna, ir vieta

Lietuvos pašto laiškininkai gyventojams skirtą korespondenciją palieka tik tvarkingose pašto dėžutėse, tačiau teigiama, kad vis dar likę tūkstančiai dėžučių, ant kurių nėra ne tik adresų, bet ir spynų ar durelių.

„Jeigu pašto dėžutė neatitinka minimalių jai keliamų reikalavimų, laiškininkai jose negali palikti ir įvairios korespondencijos – iki 2 kg sveriančių nedidelių matmenų neregistruotų ar sekamų siuntų, prenumeruojamų leidinių, laiškų ar svarbių pranešimų. Tokiais atvejais gyventojai turi juos atsiimti artimiausiame pašto skyriuje, kur neįteiktos siuntos ir leidiniai saugomi iki 30-ies dienų“, – sako Lietuvos pašto Klientų patirčių valdymo departamento vadovas Mantas Sirutavičius.

Pašto dėžutė laikoma tvarkinga, jei yra rakinama, sandari, neperpildyta ir su nurodytu tiksliu bei lengvai įskaitomu namo arba buto numeriu.

Svarbi ir dėžučių įrengimo vieta. Jos turi būti laiškininkams lengvai prieinamose vietose. Prie individualių ar sodininkų bendrijose įsikūrusių namų – tai įėjimas į sklypus arba šalia gatvės esanti namo siena, tvora ar stovelis.

Jeigu dėžutė yra už užrakintų vartų pastato kieme arba šalimais yra agresyvių augintinių, korespondencijos laiškininkas turi teisę ir nepristatyti.

Daugiabučiuose pašto dėžutės privalo būti kiekvienoje laiptinėje, ne aukščiau kaip antrame aukšte, arba prie įėjimų į laiptines. Įmonėse, įstaigose ir organizacijose pašto dėžutės turi būti įrengtos prie pagrindinių įėjimų. Įsigyti naują pašto dėžutę visada galima artimiausiame pašto skyriuje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų