Kol kas gyventojai tik maitinami pažadais

Utenos gatvėje jau kaži kada žadėtų darbų dar nematyti... Utenos gatvėje jau kaži kada žadėtų darbų dar nematyti...

Utenos gatvės gyventojai sako nebenorintys būti maitinami valdžios pažadais. Žmonės ne kartą šaukėsi pagalbos dėl kaimynystėje nuolat iš po žemių besitelkiančio vandens. Tačiau darbams koją kiša įvairios kliūtys, ir kada jie prasidės – dar neaišku.

„Ukmergės žiniose“ prieš kurį laiką rašėme, kad Utenos gatvėje, šalia miesto piliakalnio, gyvenantys ukmergiškiai tapo čia iš po žemių tekančio šaltinėlio „įkaitais“. Dėl šioje vietoje į žemės paviršių nuolat besiveržiančio vandens kyla labai daug rūpesčių. Jie žmones kamuoja ir vasarą, ir žiemą.

Tąsyk į redakciją kreipėsi ir nuotraukomis, kaip viskas atrodo, pasidalijo skaitytojas Dainius, kurio namas – šalia čia įrengtos lauko scenos. Žmogus pasakojo, kad iš po žemių prasiveržęs šaltinėlis nuolatos bėga visa gatve, tad žiemą pašalus gatvės būklė – tragiška. Automobiliu važiuoti sušalusiu kietu sniegu per duobes – tas pats, kas laužyti mašiną.

Dėl drėgmės pertekliaus gyventojų namuose ir rūsiuose kaupiasi vanduo, taigi – ir pelėsis.

Atsakingi specialistai tada aiškino, kad viena iš problemų – ta, kad toje vietoje nėra kanalizacijos. Buvo imtasi laikinų priemonių – nuspręsta toje vietoje apriboti eismą. Atsirado jį draudžiantis ženklas, kad vairuotojai negadintų automobilių.

Žadėta gyventojus „gelbėti“ nuo gruntinio vandens, nuolatos išsiveržiančio į paviršių. Teigta, kad „pavasarį, kai tik leis oro sąlygos, iš minėto šaltinio trykštančio vandens nuvedimui bus įrengta apie 50 metrų ilgio atšaka iki lietaus kanalizacijos Pirties gatvėje“.

Dabar jau – vasaros pabaiga, ir gyventojai sako jaučiasi ignoruojami, nes minėtos bėdos niekur nedingo.

„Vanduo teka kaip tekėjęs, rūsys pilnas, kvapas nekoks, mašinos taško ant namo sienų. Buvo žadėta darbus pradėti balandžio mėnesį, bet nei darbininkų, nei jokių žinių nesulaukiame“, – sakė Utenos gatvėje gyvenantis Dainius.

Teigė žinantis, kad projektas, kuris parengtas, turėjo būti pradėtas įgyvendinti birželio mėnesį. Gyventojai nebežino, ko tikėtis ir laukti.

Deja, su šiais žmonių rūpesčiais susijusios naujienos kol kas – visai neguodžiančios.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas informavo, kad pagal 2017 05 11 pasirašytą rangos sutartį „Vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstrukcija Ukmergės mieste“, paruoštą techninį projektą ir išimtą statybos leidimą Utenos gatvėje numatyta rekonstruoti esamą buitinių nuotekų liniją. Vykdant jos tiesimo, kasinėjimo darbus įmonė, žinodama problemą šioje gatvėje tarp namų Nr. 3 ir Nr. 5 dėl nuolatinio gruntinio vandens tekėjimo, yra numačiusi tuo pat metu sumontuoti vandens surinkimo šulinį ir nuvesti į paviršinių nuotekų liniją, esančią prie namo Nr. 9, kad vanduo netekėtų gatvės danga.

Direktoriaus teigimu, pagal rangovo sudarytą darbų atlikimo grafiką nuotekų linijos rekonstrukcija turėjo būti atliekama antrąjį šių metų ketvirtį. „Tačiau dėl įmonėje susiklosčiusios nepalankios finansinės situacijos, netekus gamybinių pajėgumų, rangovas raštu nurodė, kad stabdo savo veiklą. Todėl buvo priimtas sprendimas nutraukti rangos sutartį“, – neslepia R. Arlinskas.

Artimiausiu metu bus skelbiamas naujas konkursas parinkti rangovą. „Kai bus pasirašyta sutartis su nauju rangovu, bus vykdomi darbai Utenos gatvėje ir išspręsta ši susidariusi problema“, – žada pašnekovas.

„Nelaukiant naujo rangovo, vykdyti darbų šiuo metu negalime, nes ši gatvė yra kultūros paveldo teritorijoje. Norint vykdyti kasinėjimo darbus, reikalingas atskiras projektas, statybos leidimas, archeologų vertinimas. Tai papildomai užimtų daug laiko ir reikėtų daugiau lėšų“, – pridūrė jis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Patarimas 2018-08-28 08:03
Patarimas - apsidrauskite namus draudime ir jei vanduo sems rūsius ar apgadins sienas - kreipkitės į draudimą. O vėliau jau draudimas pats susiras kas dėl viso to kaltas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų