Didinamas „kovidinių“ lovų skaičius

Ukmergės ligoninėje nuo rugsėjo 15 d. didinamas COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičius. Vietoje buvusių 10 lovų dabar skirtos 23.

Tokio prašymo mūsų ligoninė sulaukė iš  jos veiklą koordinuojančios įstaigos – VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų.

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Marija Švedienė informavo, kad dėl padidinto infekcija užsikrėtusiesiems skirtų lovų skaičiaus kita įstaigos veikla nenukentės. Pasak pavaduotojos, paslaugos toliau teikiamos be pasikeitimų, neribojamos ir nestabdomos.

Šalyje kasdien didėjant užsikrėtusiųjų skaičiui, Ukmergės ligoninės Vidaus ligų skyriaus patalpose 10 lovų COVID-19 ligoniams skirtas skyrius po kelių mėnesių pertraukos buvo atidarytas rugpjūčio 9 d.

Rugsėjo pradžioje vietų skaičius buvo padidintas iki 15 lovų. O dabar jau didinamas iki 23. Tiesa, kol kas visos vietos nėra užpildytos, tačiau šalyje daugėjant atvejų, laisvų jų jau greitai nebeliks.

Pasak ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojos, pacientai į Ukmergę gabenami iš Anykščių, Molėtų, kitų aplinkinių savivaldybių. Tačiau daugiausia – iš Vilniaus, kur gydymo įstaigose užsikrėtusiesiems vietų trūksta.

Daugiausia atvežama pensinio amžiaus pacientų, tačiau būta ir jaunesnių. Deja, pasitaikė ir mirčių atvejų.

Pasak statistikos, dauguma užsikrėtusiųjų – nesiskiepiję. Iš visų gydomų skyriuje šiuo metu paskiepytas vienas žmogus.

COVID-19 užsikrėtusieji Ukmergės ligoninėje šiuo metu nėra reanimuojami. Jei reikėtų atidaryti Reanimacijos skyrių, tuomet, pasak ligoninės vadovų, jau kiltų problemų dėl kitų paslaugų, ypač planinių operacijų teikimo.

Priminsime, jog Ukmergės ligoninėje COVID-19 skyrius veikė nuo 2020 metų lapkričio 5 d. iki šių metų birželio 23 d. Iš pradžių buvo įkurtos 28 lovos. Tačiau vėliau, negerėjant epidemiologinei situacijai, papildomai atsirado dar 30 lovų. Iš viso – 58.

Vienintelė išeitis, kaip sumažinti tikimybę atsidurti tarp ligoninės pacientų, – skiepai.

Mūsų rajono savivaldybė skelbia, kad praėjusią savaitę Ukmergėje nuo COVID-19 ligos vakcinuoti 683 asmenys. Iš jų 268 – pirmosiomis, o 415 – antrosiomis skiepų dozėmis. Vakcinuota 13 vaikų.

Sunaudota 635 „Pfizer-BioNTech“, 40 – „Moderna“, 8 „Vaxzevria“ (buvusios „AstraZeneca“) vakcinų dozės.

Iš viso nuo 2020 m. gruodžio 30 d. sunaudotos 36 166 vakcinų dozės.

Ukmergės rajono savivaldybėje iš viso paskiepyta beveik 70 proc. gyventojų. Iš jų 55,3 proc. – visa vakcinacijos schema.

Deja, dalis vakcinų lieka nepanaudotos – iš viso nuo šių metų gegužės pabaigos utilizuotos 148 vakcinų dozės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Rima 2021-09-18 23:51
Tegu didina, tik svarbu kad kitų skyrių neuždaro, nestabdo operacijų
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Ukmergiske 2021-09-19 05:54
O ir bomzai paskiepyti?kaip juos sugaudo skiepam???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų