Ukmergėje įkurta Pacientų taryba

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės ligoninės pacientų interesus gins įsteigta taryba. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės ligoninės pacientų interesus gins įsteigta taryba.

Sveikatos apsaugos ministerijai tapus Ukmergės ligoninės dalininke gautas paraginimas inicijuoti Pacientų tarybos sukūrimą.

Pacientų taryba, kurios veikloje šiuo metu yra trys atstovai iš rajono nevyriausybinių organizacijų, jau buvo susirinkusi į pirmą posėdį. Tarybos pirmininke išrinkta Ukmergės moterų centro „Gaja“ vadovė Valentina Vaičiūnienė. Taip pat taryboje – onkologinius ligonius vienijančios asociacijos „Uola“ ir Šventupės kaimo bendruomenės atstovės.

Pasak V. Vaičiūnienės, Pacientų tarybos lig šiol įkurtos tik Kauno ir Santaros klinikose.

Ši taryba yra patariamasis organas prie Ukmergės ligoninės.

Vardijami jos uždaviniai: skatinti kultūringą bendradarbiavimą tarp gydytojo, paciento, jo artimųjų; teikti įstaigos administracijai pastabas, pasiūlymus, rekomendacijas, kaip pagerinti paslaugų kokybę, pacientų saugą; užmegzti artimesnį, pasitikėjimu grįstą ryšį tarp ligoninės ir pacientų bei jų artimųjų.

„Pacientai, atvykę į ligoninę, nori bendradarbiauti su gydančiais gydytojais, domisi savo ligos istorija, kokie taikomi vaistai gydymui. Tai – natūralus noras. Į gydytojo ir paciento dialogą neretai įsiterpia ir paciento artimieji. Todėl svarbus kultūringas, dalykiškas bendradarbiavimas. Tačiau kartais kyla nesusikalbėjimo atvejų, konfliktų“, – sako Pacientų tarybos pirmininkė.

Kaip pavyzdį minėjo galimai nepatogią ligoninės lovą, paciento manymu, netinkamą paslaugų kokybę ar atsainų mediko požiūrį.

Pasak V. Vaičiūnienės, esant nusiskundimams, bus kreiptasi į ligoninės administraciją, bandoma išsiaiškinti konflikto priežastis. Taryba visus skundus protokoluos ir teiks ligoninės administracijai rekomendacijas, kaip išvengti tokių nepageidaujamų atvejų. „Būsim tarytum taikos teisėjai tarp gydytojų ir pacientų“, – apie naujas prisiimtas užduotis kalba pašnekovė.

Pažymi, kad galimi skundai  turėtų būti susiję tik su Ukmergės ligonine, o ne su jokia kita gydymo įstaiga.

V.Vaičiūnienė pasakojo, kad taryba išrinkta penkerių metų kadencijai. Jos narių darbas – neatlygintinas.

Apie naują veiklą informacija išplatinta ligoninės informaciniuose stenduose. Pagalbos galima kreiptis tel. 8 610 15746.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų