Sveikatos apsaugos ministras: „Ukmergės gydymo įstaigos – gerose rankose“

Autorės nuotr. Rajono vadovų lydimas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys apsilankė Ukmergės gydymo įstaigose. Autorės nuotr. Rajono vadovų lydimas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys apsilankė Ukmergės gydymo įstaigose.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

„Ukmergės gydymo įstaigose pabuvojau pirmą kartą ir išsivežu iš jų labai gerus įspūdžius. Daug šiuolaikiškai sutvarkytų patalpų rodo, kad savivaldybė šioms įstaigoms skiria daug dėmesio, o tų įstaigų vadovai, atnaujindami patalpas, įdeda ir savo širdies.

Jūsų gydymo įstaigų patalpos ne šiaip gerai sutvarkytos, o, kas labai smagu, čia viskas sudėliota profesine prasme teisingai – įsiklausant į specialistų nuomonę, tariantis su darbuotojais. Esu matęs šalyje daugybę pavyzdžių, kur kažkas suremontuota gražiai, bet ne funkcionaliai – blizga, kaip koks aukso gabalas, bet neteikia naudos.

Matau, kad savivaldybės ir gydymo įstaigų komandos moka tinkamai investuoti ir teisingai tvarkytis. Tai rodo pasitikėjimą, kad ir būsimos investicijos atsidurs gerose rankose“, – kalbėjo balandžio 5-ąją Ukmergėje apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Kartu su savo patarėju ir atstovu spaudai Tomu Bagdonu Ukmergėje kelias valandas praleidęs A. Dulkys apsilankė Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) ir Ukmergės ligoninėje bei susitiko su minėtų įstaigų darbuotojais.

Vizitą Ukmergėje ministras pradėjo nuo savivaldybės. Pokalbyje su A. Dulkiu dalyvavo rajono savivaldybės meras Darius Varnas, vicemeras Eugenijus Kuodelis, administracijos direktorė Inga Pračkailė, savivaldybės gydytoja Dainora Šlinkšienė, Ukmergės PSPC vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė ir Ukmergės ligoninės direktorius  Rimvydas Civilka.

Buvo aptarta sveikatos reformos įgyvendinimo eiga ir progresas, kiti su sveikatos apsauga susiję bei rajono gydymo įstaigoms bei gyventojams aktualūs klausimai. A. Dulkys pagyrė ukmergiškius, kad įrengė Geriatrijos skyrių, kad taiko telemediciną – naudojant komunikacines technologijas ir elektroninę informaciją konsultuojamasi su III-io lygio gydymo įstaigų (VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų ir Respublikinės Vilniaus universiteto ligoninės) specialistais.

Sveikatos apsaugos ministerija yra Ukmergės ligoninės dalininkė, tad A. Dulkys daug dėmesio skyrė šios įstaigos problemoms, pasidžiaugė paslaugų plėtra, aptarė bendrus reikalus.

„Nesame verksniai. Į rajono gyventojų sveikatos priežiūrą daug investuojame iš savivaldybės biudžeto, negalvojame taip, kad, jei jau Vilnius neduoda pinigų, tai nieko ir nedarysime“, – pabrėžė meras D. Varnas.

Pasak jo, šiuo metu yra aktualu paruošti Ukmergės ligoninę galimai dienai X, taip pat renovuoti ligoninės pastato fasadą, kad būtų sumažintos šildymo sąnaudos, remonto laukia ir Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius.

Susitikime kalbėtasi ir apie šalyje steigiamų sveikatos centrų tikslus, jų veiklą. Pernai rajono savivaldybėje buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp naujai steigiamo Ukmergės sveikatos centro veikloje dalyvausiančių penkių sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigų – Ukmergės PSPC, Ukmergės ligoninės, Ukmergės visuomenės sveikatos biuro, „Vilk-mergės klinikos“ ir UMTC.

Vėliau ministras apsilankė Ukmergės PSPC ir Ukmergės ligoninėje, bendravo su medikų bendruomenės atstovais, klausė jų nuomonės dėl darbo organizavimo tvarkos, išklausė pasiūlymų, kaip mažinti biurokratiją ir kt.

Baigdamas savo vizitą A. Dulkys įsiamžino – pasidarė vadinamą „selfį“ prie Vilniaus gatvėje esančio „Vilkmergės“ paminklo.

„Aš iš kiekvieno tokio savo vizito pasidarau „selfį“ prie kurio nors vietinio simbolio ir taip išsivežu tam tikrą tos vietos dvasią, suformuoju vadinamą „trigerinį tašką“. Vėliau žiūrėdamas į tą nuotrauką atgaminu prisiminimus, ji man – tarsi jų suaktyvintoja“, – teigė ministras.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų