Angelė Andrikonienė – Garbės pilietė

Angelei Andrikonienei suteiktas Ukmergės Garbės piliečio vardas.   Gedimino Nemunaičio nuotr. Angelei Andrikonienei suteiktas Ukmergės Garbės piliečio vardas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajono Garbės piliečio vardas šeštadienį, Miesto šventės dieną, iškilmingai suteiktas rajono vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei. Tai – pirmoji šį vardą pelniusi verslo atstovė.

Ta proga surengtas iškilmingas savivaldybės tarybos posėdis – toks rengiamas tik kartą metuose. Ceremonijoje dalyvavo savivaldybės tarybos nariai, A. Andrikonienės artimieji. Jai buvo skirta daug gražių žodžių, prasmingų veiklos įvertinimų, padėkų.

Sveikino rajono vadovai, Seimo narys Juozas Varžgalys, kolegos, bendradarbiai, draugai, bičiuliai.

Naująją Garbės pilietę susirinkusiesiems pristatė UAB „Ukmergės duona“, teikusios šią kandidatūrą apdovanojimui, direktorė Eurika Maselskienė. Pažymėjo pagrindines, išskirtines kooperatyvo vadovės savybes – lyderystę, energiją, atsakingumą, kūrybiškumą.

Garbės pilietei rajono meras Rolandas Janickas įteikė specialų ženklą ir pažymėjimą. Apie šį faktą buvo įrašyta Ukmergės rajono Garbės piliečių knygoje.

A.Andrikonienė beveik pusę amžiaus gyvena Ukmergėje. „Ukmergė – mano tikras miestas“, – sako ji, dėkodama visiems už šiltus sveikinimus ir pasitikėjimą.

Verslininkė yra gimusi 1955 m. Kaišiadorių rajone, Lalėnų kaime. Buvo vyriausia keturių vaikų šeimoje, kaip pati sako – tikras kaimo vaikas. Trakų prekybos mokykloje ji įgijo pardavėjos kvalifikaciją. 1975 m. ištekėjo. Vyras buvo ukmergiškis, kilęs iš Pabaisko, tad jauna šeima persikėlė į Ukmergę.

Darbinę karjerą pradėjo, kaip pati pažymi, nuo paties žemiausio laiptelio, dirbo ir indų plovėja, ir pardavėja. Siekdama mokslų ir žinių 1979 m. įstojo į Maskvos kooperacijos institutą, kur įgijo ekonomistės kvalifikaciją. Vėliau jau dirbo vadovaujančiuose postuose.

Nuo 1996 m. ėjo tuometės rajkoopsąjungos pavaduotojos komercijai pareigas. 2005 m. išrinkta Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo valdybos pirmininke-direktore. Nuo tada vis perrenkama naujai kadencijai.

Prisimena, kad šiose pareigose pradžia buvo labai sunki: parduotuvių tinklui buvo būtina pertvarka, įmonės sąskaita tuščia, atsiskaitymas už prekes strigo, darbuotojų sąlygos, ypač kaimo vietovėse, buvo apverktinos. Parduotuvės dažnai buvo apiplėšiamos. Būdavo akimirkų, kai norėjosi viską mesti. Bet liko ir sudėliojo planą, kaip įmonę padaryti patrauklią darbuotojams ir pirkėjams. Pardavus nenaudojamas įmonės patalpas, gautas lėšas panaudojo parduotuvių renovacijai.

Žingsnis po žingsnio visas kooperatyvo tinklas buvo renovuotas, atnaujintas. Kooperatyvui priklauso ir restoranas „Vilkmergė“, UAB „Ukmergės duona“. Beje, tai – vienintelė Lietuvos kooperatyvų sąjungos tinkle esanti duonos kepykla, kurią pavyko išsaugoti, o ne numarinti, kaip nutiko su kitomis kepyklomis.

A.Andrikonienės veikla įvertinta apdovanojimais. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų ji pripažinta kaip „Geriausia įmonės vadovė“, apdovanota Mero statulėle „Už verslo plėtrą kaimo vietovėse“, Mero padėkos ženklu, Lietuvos kooperatyvų sąjungos „Garbės ženklu“ ir kitais.

Moters šeima šiandien – dukra Vaida su vyru Sauliumi ir anūkai dvyniai Ema ir Denis. 17 metų dukros šeima gyvenusi užsienyje prieš ketverius metus sugrįžo ir įsikūrė Ukmergėje.

„Mano laisvalaikis – poezija, sportas, kelionės, knygos, sveikas gyvenimo būdas, šokiai. „Visada būti savimi“ – toks gyvenimo kredo“, – apie save kalba Ukmergės Garbės pilietė.

Kad A. Andrikonienė – kūrybinga asmenybė, kalba jos kuriamos eilės. Pasakodama apie šią daugeliui žinomą verslininkę susirinkusiesiems jos eiles perskaitė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

Taip pat ji pasidžiaugė gražiu savivaldos bendradarbiavimu su rajono vartotojų kooperatyvu, kuris ekologiškais maisto produktais aprūpina rajono vaikų lopšelius-darželius, tiekia maisto produktus mokyklų valgykloms, niekada neatsisako paremti Ukmergėje organizuojamų švenčių.

Dėl išplėsto kooperatyvo parduotuvių tinklo mūsų kaimų gyventojai turi galimybę apsipirkti šalia namų esančiose parduotuvėse bei vietoje išsigryninti pinigus. O tai ypač svarbu šiandien, kai kaimo žmonės daugelyje sričių paliekami nuošalyje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų