Ukmergės rajono gyventojo namuose rasti ginklai. Ukmergės rajono gyventojo namuose rasti ginklai.

Aplinkosaugininkai, vykdydami bendrą reidą su policijos pareigūnais, Ukmergės rajone rado du nelegalius šautuvus, kuriuos sodyboje laikė, kaip įtariama, nelegalus medžiotojas. Apie tai skelbia Vilniaus regiono aplinkos apsaugos agentūra.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono agentūros inspektoriai kartu su Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnais tikrino pranešimą apie galimą brakonieriavimą panaudojant šaunamuosius ginklus.

Reido metu apžiūrėta viena Želvos seniūnijos Rasališkių kaimo sodyba.

64 metų jos šeimininkas R. M. nėra legalus medžiotojas ir niekada juo nebuvo, tad pareigūnams įtarimų sukėlė sodybos pakraštyje, tarp medžių, įrengta žvėrių lupykla.

Apžiūrint atidžiau pagalbinius statinius, kurių iš viso yra apie 10, įtarimai pasitvirtino – rasti du nelegalūs lygiavamzdžiai 16 kalibro šautuvai ir 3 vnt. šovinių. Vienas iš šautuvų buvo užtaisytas – su šoviniu lizde.

Sodybos savininkas R. M. prisipažino, kad rasti ginklai priklauso jam, tačiau kategoriškai neigė brakonieriavęs. Aplinkosaugininkams tikrinant sodybą ir jos apylinkes, neteisėtos medžioklės įrodymų nerasta, tačiau R. M. atsakomybės išvengti nepavyks.

Rastus nelegalius ginklus ir šaudmenis paėmė policijos pareigūnai. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų