„Bromos“ galerijoje – žiemiška retro paroda

Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr. Nuotraukose įamžinta šventinė aplinka, eglučių žaisliukai, žmonių apranga. Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr. Nuotraukose įamžinta šventinė aplinka, eglučių žaisliukai, žmonių apranga.

Ukmergės miesto centre esanti „Bromos“ galerija kviečia į naują parodą – „Vaikučiai ir eglutės retro 35+m.“.

Rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Julius Zareckas papasakojo, kad nuotraukas, kurios atspindi praėjusio šimtmečio gyvenimo kismą, parodai surinko skyriaus darbuotojai. Senos fotografijos buvo padidintos ir atspausdintos. Jos apima laikotarpį nuo 1936 iki 1980 metų. „Jauniausia“ eksponuojama nuotrauka yra per 35-erių metų amžiaus.

Pasak J. Zarecko, ne taip svarbu kokie žmonės užfiksuoti fotografijose, visas įdomumas – eglučių žaisliukai, žmonių apranga, aplinkos detalės.

Įdomu vertinti, kaip šventė keitėsi nuo prezidento Antano Smetonos, kurio nuotrauka prie papuoštos eglės taip pat eksponuojama parodoje, laikų iki praėjusio amžiaus antrosios pusės, kai gyvenome sovietmečiu.

„Jeigu kažkas iš parodos lankytojų atpažins save, tai irgi smagu“, – sakė J. Zareckas.

Pasak jo, pirmą kartą „Bromos“ galerijoje paroda eksponuojama ant medinių lentų, kurios buvo įrengtos maždaug prieš mėnesį, darbus tvirtinant varžteliais. Prieš tai eksponuojant darbus kildavo daug problemų dėl oro sąlygų, ypač – vėjo. Bromoje susidarantis skersvėjis dažnai nuplėšdavo ir net sugadindavo darbus, todėl autoriai nelabai norėdavo rizikuoti.

Atsiradus lentoms, prie kurių galima patikimai pritvirtinti darbus, lauko galerija vėjo nebebijo. Apsaugoti jie ir nuo lietaus. Todėl tikimasi, kad dabar autoriai labiau ryšis pristatyti savo kūrybą „Bromoje“. „Dabartinio ploto tikrai pakanka nedidelėms parodoms. Darbus galima sukabinti dviem eilėmis. Gal tokio tipo – istorinių nuotraukų – parodų bus dažniau. O gal kas nors norės ir savo paveikslus pakabinti. Irgi sugalvosime kaip“, – kalbėjo J. Zareckas.

Paroda bus eksponuojama iki sausio mėnesio pabaigos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų