Žiūrovų salė taps neatpažįstama

Tvarkomi ir priekiniai kultūros centro laiptai. Autorės nuotr. Tvarkomi ir priekiniai kultūros centro laiptai. Autorės nuotr.

Dėl remonto gegužės viduryje uždarytoje Ukmergės kultūros centro žiūrovų salėje šiuo metu – pats darbų įkarštis. Tvarkoma ir pastato išorė. Po rekonstrukcijos visai kitokia bus ne tik salė: nustebinti žadama kino mėgėjus.

Visoje salėje atliekama esminė rekonstrukcija: keičiamos grindys, sienos, lubos. Naujos bus ir salės apšvietimo įranga, scenos uždanga. Darbus atlieka konkursą laimėjusi Kauno įmonė UAB „Avona“.

Jie, pasak kultūros centro statybos ir eksploatacijos inžinieriaus Rimanto Meilūno, kol kas vykdomi pagal grafiką. Tikimasi, kad jame numatytus darbus kauniečiai suspės atlikti laiku.   

„Vyrai tvarko, pjausto, visur dulkės: ne tik salėje – visame kultūros centre. Salėje visos senos kėdės nuimtos, keičiama grindų danga. Ant jų bus kilimas“, – pasakojo jis.

Kasdien, anot pašnekovo, čia darbuojasi 8–10 statybininkų, pamainos keičiasi: „Mes jiems vieną grimo kambarį davėm, kad turėtų kur persirengti, pietauti, pailsėti. Baigti salės tvarkymo darbus žadama iki spalio 1 dienos. Kol kas nuo planų neatsiliekama.“

Naujovė salėje po remonto pasitiks kino filmų žiūrovus. Čia atsiras ne tik nauja kino sistema, kitas ekranas. Stebėsime ne vien įprastus, bet ir vadinamuosius 3D – trimačius – filmus. „Galėsim matyti trimačio vaizdo efektus. Tokiems filmams reikės specialių akinių, kuriuos žiūrovai gaus atėję, o po filmo grąžins“, – sako R. Meilūnas.

Ketinama užsakyti 300 akinių. Bilietas į tokį kino filmą, anot jo, greičiausiai bus kiek brangesnis – tai priklausys nuo filmo nuomotojo sąlygų.

„Nauja bus ir visa aparatūra. Stereogarsas leidžiamas per naujas kolonėles, kurios jau ir dabar buvo naudojamos koncertuose. Gal tai ir nebus pati moderniausia kino salė, tačiau bent jau galėsim į tokią lygiuotis“, – sakė pašnekovas.

Keičiant žiūrovų salės išvaizdą, pasak kultūros centro direktorės Rasos Graužinienės, svarbi ir kolektyvo nuomonė. „Tariamasi su dailininku, kitais darbuotojais. Su mumis buvo derinamos spalvos, medžiagas rinkom, čiupinėjom. Visi norim prisidėti, kad išeitų geriausias variantas kokybės, spalvos atžvilgiu, kad kėdės prie sienų, scenos uždangos derėtų“, – pasakojo ji. 

Kėdžių salėje – apie 500, tiek jų naujų ir užsakyta. „Kažkada seniau buvo apie šešis šimtus, – prisimena direktorė, – tačiau kėdės susidėvėjo, sulūžo. Todėl vėliau nuėmėm porą jų eilių.“

Anot jos, teko pasukti galvą ir dėl to, kaip atrodys naujosios kėdės: „Norėjom, kad būtų mediena iš visų pusių, bet taip neišeina. Tai nors porankiai tokie bus. Gamintojas įspėjo, kad medžiaga plaunama tik muilu ir vandeniu – taip ir valysim.“

Sako, jog atnaujintas patalpas reikės ne tik prižiūrėti, bet ir labiau saugoti nuo „tyčinių ir netyčinių pagadinimų“. „Per renginius būna budėtojas, o ir patys žiūrėsim, budėsim, saugosim tvarką. Tačiau esam užsiauginę savo žiūrovą, manau, kad mūsų publika pakankamai kultūringa“, – tokio pat elgesio iš salės lankytojų viliasi pašnekovė.

Nors dabar, anot jos, darbuotojams tenka kęsti laikinus nepatogumus, remonto darbų rezultatai viską kompensuos. „Darbininkai geri, drausmingi, dirba, pjausto geležį, triukšmauja, ir visi kenčiam dulkes, – šypsosi įstaigos vadovė. – Bet džiaugiamės, kad salė tvarkoma būtent šiuo laiku ir nenukentėsim dėl renginių. O spalio 1 dieną prižadėta mus įleist.“

Žiūrovų salė, R. Graužinienės teigimu, nebuvo renovuota nuo pat kultūros centro įkurtuvių 1975 metais.

Pasak savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialisto Piotro Grigorjevo, darbams kultūros centre skirta 551 960 Eur. 

„Darbų sutartis sudaryta iki gruodžio 30 d., bet žiūrovų salę numatyta sutvarkyti greičiau. Joje bus nauja scenos apšvietimo sistema, vaizdo transliavimo įranga, keičiama scenos draperija. Veiks ventiliacijos sistema, montuojamos ir jungiamos į bendrą sistemą apsauginė, gaisro signalizacijos. Tas modernizavimas gal ir ilgiau užtruks“, – pasakojo pašnekovas. Nauji kondicionieriai bus ir šokių salėje bei trečiame aukšte esančioje repeticijų salėje.

Į šią renovaciją, anot specialisto, įeina ir kiti statybos darbai, atliekami lauke: „Bus sutvarkyti pastato laiptai – priekiniai ir šoniniai, esantys kiemo pusėj, kurie jau avarinės būklės. Sutvarkys ir turėklus, lietaus nuotekų sistemą.“

Daugiau informacijos apie grindų dangas: naturfloor.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų