Ukmergėje – pati ekologiškiausia eglutė

Sekmadienio vakarą Ukmergėje buvo įžiebta eglutė ir pradėjo suktis karuselė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Sekmadienio vakarą Ukmergėje buvo įžiebta eglutė ir pradėjo suktis karuselė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės kalėdinė eglutė šiemet viena ekologiškiausių tarp visų Lietuvos miestų žaliaskarių – ji natūraliai auga miesto centre. Šiemet nutarta atsisakyti tradicijos statyti kalėdinę eglę miesto centre priešais kultūros centrą. Su šia dešimtmečių tradicija užaugo jau kelios ukmergiškių kartos.

Vietoje to sugalvota papuošti per tuos dešimtmečius gerokai išsistiebusią šalia kultūros centro augančią eglę. Tiesa, ji gerokai mažesnė nei buvo statoma kirstinė, tačiau tiesi, graži, o svarbiausia – pati natūraliausia puošmena.

Šventiniu akcentu tapo išnuomota aikštėje pastatyta vaikiška karuselė bei kalėdinio pašto ir kalėdinių dirbtuvių nameliai.

Sekmadienį į eglutės įžiebimo šventę susirinko gausus būrys ukmergiškių. Mažieji laukė didžiojo stebuklo – Kalėdų Senio ir įsižiebiančios eglės. Vyresnieji taip pat turėjo į ką akis paganyti: veikė mugė – įvairiais suvenyrais, dovanėlėmis, skanėstais prekiauta palei visą aikštę sustatytose pavėsinėse.

Didžiojoje scenoje vyko šventinis vaidinimas – Kalėdų Senelio pasaką vaikams sekė „Raganiukės“ teatro aktoriai, su vaikais bendravo pats Senelis. Po iškilmingo eglutės ir karuselės įžiebimo dangų nušvietė fejerverkai, koncertavo grupė „2 Donatai“.

Kadangi pastaruoju metu orai labai permainingi, didžiausia dovana šventės dalyviams tapo žemę užklojęs sniegas...

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasakojo, kad karuselės nuoma mėnesiui kainuoja 4800 eurų. Didžiąją dalį šių lėšų paaukojo rajono verslininkai. Savivaldybė prisidės 1500 eurų.

22 vietų karuselė veiks kiekvieną dieną. Darbo dienomis ji suksis nuo 14 iki 20 val., savaitgaliais – nuo 11 iki 20 val., Kūčių dieną – iki 18 val.

Suptis joje ir vaikai, ir suaugusieji galės nemokamai. Karuselę paleis prižiūrėtojas.

Seniūnė tikisi, kad šis naujoviškas sumanymas suteiks džiaugsmo ukmergiškiams.  Taip pat primena, kad ir karuselė, ir naujais žaisliukais padabinta eglė yra stebimos vaizdo kamerų, tad piktavaliai geriau jau tegul nemėgina kišti nagų...

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)

Komentarai  

+4 # senis šaltis 2016-12-13 12:09
šiemet be manes
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Svečias 2016-12-13 14:49
Visuose miestuose eglės kaip eglės.Ukmergės pagrindinė eglė nebent tiktų prie Pivonijos prekybos centro.Baisus skurdumas Ukmergėje.Negi tiek jau nusigyventa? Prie privačių namų kai kurių eglės papuoštos šventiškiau ir prašmatniau.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # snieguolė 2016-12-14 00:06
Puikus sprendimas! Pati eglė nuostabaus grožio, o papuošimai labai originalūs. NUOSTABU!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # 2016-12-14 02:23
Šiaip tai Ukmergės savivaldybė sutaupė beveik 1,5 mln eurų socialinėm išmokom skirtu lėšų,o padoriai,"neekologiškai" eglutei pinigėlių ir neatsirado...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Nu bet 2018-12-20 08:10
Cituojamas Aš:
Šiaip tai Ukmergės savivaldybė sutaupė beveik 1,5 mln eurų socialinėm išmokom skirtu lėšų,o padoriai,"neekologiškai" eglutei pinigėlių ir neatsirado...

Is kur zinasi kiek sutaupe :-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # abacupuga 2019-10-18 23:03
Amoxicillin Without Prescription: http://mewkid.net/buy-xalanta/ Amoxicillin 500mg dkx.bpod.ukzinios.lt.vmo.dn http://mewkid.net/buy-xalanta/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų