Apie renovaciją pasakojo Ukmergės butų ūkio direktorius Giedrius Pocius (kairėje). Autorės nuotr. Apie renovaciją pasakojo Ukmergės butų ūkio direktorius Giedrius Pocius (kairėje). Autorės nuotr.

Klaipėdos gatvę puošia ką tik baigtas remontuoti naujoviškas ir neįprastai atrodantis pastatas. Pokyčiais labiausiai džiaugiasi jame įsikūrusių įstaigų, tarp jų – Ukmergės meno mokyklos Dailės skyriaus, bendruomenės.

Šiame pastate, esančiame Klaipėdos g. 17, priešais turgų, taip pat yra Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba. Ji buvo įsteigta pernai, prie Ukmergės švietimo centro prijungus rajono pedagoginę psichologinę tarnybą. Dalis darbuotojų, likusių dirbti ankstesnėse patalpose Vienuolyno gatvėje, netrukus taip pat atsikels į naujomis spalvomis nušvitusį pastatą.

Čia, po tuo pačiu stogu, vietos užtenka ir Ukmergės samariečių bendrijai.

Pastato renovacijos darbų rangovas – savivaldybės įmonė UAB Ukmergės butų ūkis. Buvo dirbama su subrangovais – keletu kitų įmonių.

Butų ūkio direktorius Giedrius Pocius pasakojo, kad rengiantis renovacijai pernai buvo atlikti projektavimo darbai. Pastato renovacija vyko nuo šių metų pradžios.

Apšiltinti stogas, fasadas ir cokolis, modernizuota šildymo sistema, įrengti mini rekuperatoriai, sumontuota gaisrinė signalizacija. Pakeisti langai, sutvarkytos ir įrengtos vidaus patalpos. Pastate nuo šiol yra ir vaizdo stebėjimo sistema. Bendra atliktų darbų vertė – 433 tūkst. eurų.

Pirmadienį įvyko oficialus renovuoto pastato atidarymas – perkirpta simbolinė įkurtuvių juostelė. Jį ir viduje naujumu švytinčias patalpas – kabinetus, konferencijų salę, šokių salę, skirtą šokio ugdymo programos dalyviams, virtuvėlę – apžiūrėjo rajono vadovai, svečiai. Įkurtuvių proga jie sveikino Meno mokyklos, Švietimo pagalbos tarnybos vadovus ir įteikė dovanų.

Pastarosios direktorius Darius Danielius papasakojo apie būsimas veiklas. Meno mokyklos direktorius Egidijus Petrikas ir pavaduotoja ugdymui dailei Birutė Žilėnienė džiaugėsi, kad kaip tik – rugsėjis, naujieji mokslo metai, ir Dailės skyriaus auklėtinius, pedagogus, kitus darbuotojus mokykla pasitinka pasikeitusi. Rugsėjo 1-osios šventė čia vyks pirmadienį.

Pasidžiaugta tuo, kad mokytojai ir mokiniai turės puikias darbo sąlygas, yra dar ir fotografijos klasė, o žiemą nebereikės šalti. Energinio naudingumo sertifikatas, kurį turi šis pastatas, anot G. Pociaus, – įrodymas, kad energijos resursai čia bus naudojami efektyviai.

Kabinetai, kitos patalpos įrengti pagal visus higienos reikalavimus. Pastato išorė atspindi pasirinktus neįprastus architektūrinius sprendimus.

Pokyčių dar bus ir šalia pastato, jo teritorijai priklausančioje aplinkoje. Laukiama, kada bus tvarkoma Vasario 16-osios gatvė, kartu – ir pro jo langus matomas priešais turgų esantis skveras. Tada, sakė E. Petrikas, bus pakeista ir pastatą čia juosianti sena tvora, visiškai nebederanti prie švytinčios sienos.

Pačiam Meno mokyklos vadovui dabar – irgi pokyčių metas. E. Petrikas palieka įstaigos direktoriaus pareigas. Tačiau sako iš Muzikos skyriaus niekur neišvykstantis – lieka čia mokyti vaikus groti klasikine gitara. „Atbuvau dvi kadencijas – direktoriumi dirbau aštuonerius metus. Dabar šią estafetę reikia perduoti kitiems“, – šypsosi jis.

Tapęs direktoriumi E. Petrikas pakeitė ilgametę tuometinės Ukmergės muzikos mokyklos vadovę Birutę Baguckienę.

Išrinkti naują Meno mokyklos vadovą skelbiamas konkursas. Kol kas direktoriaus pareigas laikinai eis pavaduotoja ugdymui muzikai Miglė Čivienė.

Buvusios Muzikos bei Dailės mokyklos buvo sujungtos 2010 metais ir įsteigta Meno mokykla. Muzikos skyrius įsikūręs Vienuolyno gatvėje, Dailės skyrius į Klaipėdos gatvę išsikėlė 2009 metais iš pastato Vasario 16-osios gatvėje.

Dailės skyriuje mokosi apie 200 moksleivių, Muzikos – iki 400. Priėmimas į juos, pasakojo skyrių vadovai, buvo skelbiamas gegužę, rugsėjo 6 d. vyks papildomas priėmimas. „Susidomėjusiųjų pakankamai – užpildytos visos grupės“, – džiaugiasi B. Žilėnienė.

Suaugusiųjų dailės studijoje taip pat vyksta pamokos – kasmet čia sulaukiama apie 10–20 ukmergiškių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # bombardas 2023-09-04 19:20
as cia ejau 3x ir isivariau traumos :cry: :oops: :-| :-* :sad:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų