Jauno choro „Melomanai“ graži pradžia

Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurso 2023 organizatorių nuotr. Choras „Melomanai“. Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurso 2023 organizatorių nuotr. Choras „Melomanai“.

Chrisija KVIETKAUSKIENĖ

Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Jauni, balsingi, perspektyvūs – taip galima apibūdinti neseniai Ukmergės kultūros centre susibūrusį, ukmergiškiams puikiai žinomos muzikos mokytojos, chorvedės Jūratės Martinkutės vadovaujamą chorą „Melomanai“.

Jis debiutavo pernai gruodžio 26 d. kultūros centro organizuotos akcijos „Baltas angelas“ koncerte Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje,

Vėliau drauge su kitais kultūros centro saviveiklininkais dalyvavo Vasario 16-osios paminėjimo  teatralizuotoje meninėje kompozicijoje  „Vilkošvaistės“.

Sprendimas dalyvauti šių metų Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurse kolektyvui buvo didelis iššūkis. Tačiau jis pasiteisino – kovo 26 dieną „Melomanai“ sėkmingai pasirodė Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurse ir iškovojo II laipsnio diplomą.

„Tai –  puikus pasiekimas visiškai jaunam chorui, kuris susibūrė tik prieš 6 mėnesius, kuriam tai buvo pirmas pasirodymas ant tikrų choro laiptelių prieš tokią garbingą komisiją“, – džiaugėsi įvertinimu J. Martinkutė.

Paklausta, kaip kilo idėja suburti jaunimo chorą, ji pasakojo visą gyvenimą dirbanti mokykloje su mišriu gimnazistų choru, kuris dalyvauja visose Dainų šventėse, Moksleivių dainų šventėse, festivaliuose ir konkursuose. Mokiniai pajunta chorinės muzikos grožį, vertę, išsiugdo poreikį dainuoti ir įprasmina savo laisvalaikį. Baigę gimnaziją, jie įsilieja į studentiškus chorus ar kitus kolektyvus.

„Visuomet galvodavau apie savo buvusius mokinius, kurie, baigę studijas, sugrįždavo kurtis į gimtąjį miestą. Nors saviveiklos kolektyvų yra nemažai, visgi ten dainuoja jau vyresni, brandūs žmonės, kolektyvai jau susiformavę, tad jaunam naujam žmogui sunkiau įsilieti, rasti bendraminčių, draugų. Pasvarsčiusi, ėmiau burti naują jaunatvišką chorą. Apie tai pasidalinau savo socialiniuose tinkluose. Į atrankas atėjo mano buvę mokiniai, kurie pasikvietė savo draugus, bendradarbius, kolegas, ir šiandien turime rezultatą – 35-ių narių mišrų chorą!“ – pasakojo vadovė.

J.Martinkutė choro nariams negaili komplimentų: „Chore „Melomanai“ dainuoja jauni, gražūs, aktyvūs, bendraujantys ukmergiškiai, tie, kurie mėgsta dainuoti, nori mokytis, tobulėti, bendrauti. Choristai yra perspektyvūs dainininkai, yra ir labai balsingų, gabių, tad, jeigu daug dirbs ir norės, šis choras gali tapti puikiu kolektyvu!“

Paklausta apie ateities planus, pasakojo, kad choras ruošis 2024 metais šimtmetį švęsiančiai Lietuvos dainų šventei, kurios repertuaras sudėtingas. „Planuojame sėkmingai sudalyvauti atrankoje ir patekti į šią istorinę Dainų šventę, nes dalyvavimas joje yra kiekvieno choristo svajonė ir tikslas.“

Iki Dainų šventės „Melomanai“ planuoja daug dirbti, tobulėti, rengti repertuarą, dalyvauti chorų šventėse, sieks įgyti kuo aukštesnę kategoriją. „Stiprinsime savo kolektyvą, gal pavyks rasti ir panašių į mus bičiulių chorų draugystei, gal kur ir pakeliausim“, – planais dalinosi chorvedė.

Linkime šiam chorui pasiekti ambicingų tikslų ir garsinti savo gimtąją Ukmergę gražiausiomis dainomis!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų