Miesto jubiliejaus proga – įspūdingas piešinys

Gedimino Nemunaičio nuotr. Paveikslas jau beveik baigtas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Paveikslas jau beveik baigtas.

Ukmergės centre, ant buvusios universalinės parduotuvės sienos, greitai bus baigtas tapyti žymaus gatvės meno atstovo piešinys.

Šią vietą savo kūriniui pasirinko grafičių pradininkas Lietuvoje kaunietis Tadas Vincaitis-Plūgas. Įspūdingu piešiniu sieną jis papuoš iki Ukmergės miesto šventės. 

Ant šio 1965 metais statyto ir 2011-aisiais renovuoto pastato 10,4 m aukščio ir 7,5 m pločio sienos ryškiaspalvis konfeti piešinys tapomas su aerozoliniais purškiamais dažais.

„Konfeti – tai smulkūs įvairiaspalviai popieriaus skridinėliai, kuriais apiberiami puotos, maskarado, karnavalo dalyviai. Šiuo piešiniu noriu sukurti šventišką ir spalvotą emociją. Tam pasirinkau gaivias spalvas, kad būtų gražu ir žmonės šypsotųsi“, – sakė menininkas.

Sienos tapyba – vienas iš Ukmergės 690-ies metų jubiliejui skirtų projektų. Dar praėjusių metų rudenį buvo susitarta su šiuo garsiu menininku dėl jo kūrinio Ukmergėje.

Ukmergės rajono savivaldybės sudaryta darbo grupė miesto viešųjų erdvių vizualinės estetikos formavimo ir tobulinimo klausimams svarstyti T. Vincaičiui-Plūgui pasiūlė keletą sienos tapybai tinkamų pastatų.

Buvo pasirinktas pastarasis Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo pastatas. Minėta darbo grupė bei pastato šeimininkai iš menininko pateiktų galimo piešinio eskizų labiausiai pritarė pavadintam „Konfeti“.

Paklaustas, kokius iššūkius tenka įveikti, pradėjus tapyti ant sienos, T. Vincaitis-Plūgas teigė, kad jų ne vienas – reikia ir prie aplinkos spalvas priderinti, ir pagal sienos faktūrą piešinį parinkti, o kur dar galimos gamtos išdaigos – lietus ar vėjas.

„Ukmergės viešbutyje „Big Stone“ laikinai apsistojau iki gegužės 10-osios. Labai tikiuosi, tapybai palankių orų“, – sakė T. Vincaitis-Plūgas. Kiek piešinių ant sienų jau yra nupiešęs, jis sako neskaičiuojantis.

Su menininku bendravo ir apie jo sumanymą informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+10 # ..... 2023-05-15 07:51
budas pinigu prasimanyti... Ukmergei be sio piesinio nera kur pinigu padet, pvz.keliai
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Aha 2023-05-15 09:00
Kuo skiriasi gatves menininkas nuo malolietku tepliojanciu visokias nesamones ant sienu?

Gatves menininkas gali daryti tai diena ir visiems matant o malolietkos ta daro nakti.

Malolietkom pasiziurejus i "mena" - irgi ikvepimas ir noras pasireiksti ateis. Ko pasekoje padauges kreivais uzrasais nutepliotu sienu.

Mena nuo vandalizmo skiria tik kampas is kurio paziuresi...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Aha 2023-05-15 11:49
Na ir ka cia nupiese??? 2 apvalus - 1 ilgas. Truksta paskutinio stricho...3 kusplaukiu. Pimpalas per visa siena stiliuje siurealizmas. S. Dali didysis masturbatorius....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # pasiulymas 2023-05-15 15:59
pažiūrėk ir parkuose žolė nesienauta. nejaugi nemato valdžia? priežiūros reikiamą, at tik irengem ir viskas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Gal 2023-05-15 22:28
cia pasalpa "plauna" likusiems be posto ir sosto tarybos nariams...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų