„Camera obscura“ kviečia į jaučio gaudynes

Kamerinių teatrų ir performansų festivalis „Camera obscura“ šiemet žiūrovą pakvies į įvairius renginius – nuo spektaklių iki jaučio gaudynių.

Organizatoriai žada, kad bus netikėtų veiklų.

Šis festivalis Ukmergėje rengiamas jau 20-ąjį kartą. Šiemet jis atsigręš į savo ištakas ir tuo pačiu kvies svajoti apie ateitį.

Festivalis startuos lapkričio 9 d., kviesdamas dalyvauti žaidime „Jaučio gaudynės 690U“. Visą mėnesį ukrainiečių padovanotas Ukmergės miesto herbo simbolis jautis bus „slepiamas“ vis kitoje miesto erdvėje. Festivalio feisbuko puslapyje „Kamerinių teatrų ir performansų festivalis „Camera obscura“ bus skelbiamos subtilios užuominos, kur jį galima rasti. Iš viso jautis bus paslėptas 15 kartų. Ukmergiškiai bei miesto svečiai kviečiami ieškoti jaučio ir fotografuotis su juo.

Trys aktyviausi dalyviai, daugiausia kartų pirmieji suradę jautį ir atsiuntę savo nuotraukas, per miesto Kalėdų eglės įžiebimo šventę bus apdovanoti rajono savivaldybės įsteigtais vertingais ir atraktyviais prizais. Tai – dviratis, skrydis oro balionu bei turistinė kuprinė. Taip rajono savivaldybė siekia paskatinti keliauti po Ukmergę ir ją pažinti.

Nuotraukas, nurodant konkurso dalyvio vardą ir pavardę, siųsti elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Tad jau dabar siūlome socialiniame tinkle susirasti Ukmergės meno draugijos profilį, susidraugauti bei taip pat stebėti festivalio puslapį. 

Tikimasi, kad slėpynės paskatins visus atrasti Ukmergę, kaip traukos centrą. Kad kiekvienas galėtų sakyti, jog gera gyventi, svajoti ir kurti Ukmergėje.

„Camera obscura“, kaip ir kasmet, pasiūlys ir teatro, performanso, šokio, muzikos bei šiuolaikinio meno renginių.

Įsipins ir nostalgiška gaida. 20-ojo festivalio proga kavinėje „Aš būsiu čia“ lapkričio 23 d. bus rodomas monospektaklis, rodytas pirmojo festivalio metu. Tai – Anykščių kultūros centro teatro spektaklis „Velnioniškai vienas“, sukurtas pagal poeto Pauliaus Širvio eiles. Režisierius ir aktorius – Jonas Buziliauskas.

Šiųmečiame festivalyje pristatysime pernai pradėto ir šiemet pratęsto dviejų žymių Lietuvos menininkų – Arūno Kulikausko ir Beno Šarkos – fotoperformanso „Benas ir Ukmergė“ rezultatus.  Meninės fotografijos, kuriose į įvairius Ukmergės objektus žvelgiama pasitelkiant provokuojančią liniją, bus eksponuojamos netikėtose erdvėse.

Apie planuojamų renginių vietą ir laiką organizatoriai informuos atskirai.

Šių metų festivalio pagrindinis rėmėjas – Ukmergės rajono savivaldybė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų