Paramos gavėjų, lyginant su ankstesniais metais, gerokai daugiau

Paramos krepšelį sudarys 10 skirtingų rūšių maisto produktų. Paramos krepšelį sudarys 10 skirtingų rūšių maisto produktų.

Balandžio mėnesį nepasiturinčius gyventojus pasieks šiais metais antroji parama maisto produktais.

Lietuvoje ją gaus kiek daugiau nei 200 tūkst. sunkiau besiverčiančių asmenų, o Ukmergės rajone –  4 285 asmenys.

Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjos Astos Leonavičienės teigimu, paramos gavėjų skaičius, lyginant su ankstesniais metais, yra ženkliai išaugęs. Pavyzdžiui, 2020-ųjų metų balandį buvo 2 673. Tais metais šis skaičius nebuvo perkopęs 3 000, nors ir skelbta, kad paramos gavėjų skaičius didėja.

Pasak vedėjos, dabartinę situaciją nulėmė kelios priežastys.

Pirmiausia paramą maistu gauna ne tik ukmergiškiai, bet ir mūsų rajone prieglobstį suradę nuo karo pabėgę ukrainiečiai, kurių nuolat gyvena apie 400. „Nors kai kurie išvyksta, bet panašus skaičius laikosi nuolatos“, – sakė skyriaus vedėja.

Be to, mūsų rajone parama išimties tvarka teikiama ne tik pačias mažiausias, bet ir šiek tiek didesnes pajamas gaunantiems to prašantiems asmenims.

Maisto dalijimas yra viena iš valstybės teikiamos paramos formų, kuri padeda nepasiturintiems ar sunkumų patiriantiems žmonėms. Paramą teikia Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondas.

Šį mėnesį sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks paramos krepšelis, kurį sudarys 10 skirtingų rūšių maisto produktų. Jame bus kiaulienos konservai, 2 vnt. vištienos konservų, ekologiškas cukrus, makaronai, kvietiniai miltai, konservuoti burokėliai obuolių sultyse, ekologiškas rapsų aliejus, konservuotos raudonosios pupelės, saldintas sutirštintas pienas ir sausainiai.

Visi paramos paketai bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės.

Šalyje paramos dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos, labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Dėl tikslaus dalijimo laiko ukmergiškiai turėtų kreiptis į Ukmergės socialinių paslaugų centrą, Deltuvos g. 19, tel. 8 631 96813, o rajone – į savo seniūniją.

Maisto produktus gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui šiuo metu neviršija 235,50 Eur per mėnesį.

Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija nurodytą sumą. Išimties atvejus nustato kiekviena savivaldybė individualiai.

A.Leonavičienė informavo, kad Ukmergėje parama išimties tvarka teikiama, kai mėnesio pajamos siekia iki 3 valstybės remiamų pajamų dydžių – iki 387 Eur vienam šeimos nariui.

Parama nepasiturintiesiems šiemet dar bus dalinama ir birželio, rugpjūčio, spalio bei gruodžio mėnesiais. Kartu su birželio ir gruodžio mėnesių maisto produktų dalijimais gyventojai sulauks ir paramos higienos priemonėmis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų