Kokius reikalavimus turi atitikti oro kondicionierius butui?

Oro kondicionieriai vis labiau populiarėja tarp butų gyventojų, tačiau jiems kyla daugybė klausimų, kokį įrenginį pasirinkti. Visada geriausiai patars profesionalai, tačiau šiame straipsnyje apžvelgsime, kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti kondicionierius butui, kad jo įrengimas patenkintų visus lūkesčius.

Kuo tyliau – tuo geriau

Nors tyliau veikiantys įrenginiai kainuoja brangiau, į ramybę ir tylą verta investuoti. Kondicionierius butui turėtų veikti kuo tyliau (tiek išorinis, tiek vidinis blokas) ir tai nėra tik paslauga kaimynams – juk ir patys nenorėtumėte girdėti triukšmo. Triukšmo gyvenant mieste ir taip pakanka, tad neverta dėl kelių sutaupytų eurų dar labiau jį padidinti.

Platus funkcionalumas

Dažnai manoma, kad butui pakanka šaldymo funkcijos, nes šildymui naudojama centrinė sistema. Vis dėlto papildomas funkcionalumas (šildymas) kainuoja ne tik ir daug, tad verta pirkti universalų įrenginį. Toks kondicionierius butui tikrai pravers rudenį ir pavasarį, kai centrinė sistema yra išjungta, o namuose norisi daugiau šilumos.

Be to, oro kondicionierius orą sausina, o tai yra svarbi savybė, padedanti išvengti drėgmės ir jos sukeliamų problemų, pavyzdžiui, pelėsio. Nors oro sausinimas nėra tiesioginė kondicionieriaus funkcija, ji gali būti labai naudinga. Drėgmė nesikaups ir palaikant tinkamą temperatūrą, tačiau jos reguliuoti šildymo sezonui pasibaigus butuose galimybės nėra.

Estetiška išvaizda

Butuose patalpos yra mažesnio ploto, todėl svarbu apgalvoti interjerą. Oro kondicionieriai gali būti kelių tipų, tad svarbu apsvarstyti, kokį pasirinkti. Nors grindiniai kondicionieriai turi tam tikrų privalumų, populiariausias kondicionierius butui – sieninis. Jis padeda taupyti vietą, nes vidinis blokas gali būti kabinamas virš baldų ir nereikalauja papildomo grindų ploto.

Be to, sieniniai oro kondicionieriai išsiskiria subtilia ir universalia išvaizda, tad juos lengva priderinti bet kokio stiliaus interjere. Korpuso spalva dažniausiai yra balta, tačiau galima rasti ir metalo spalvos, taip pat ryškiaspalvių oro kondicionierių, kurie taps smagiu interjero akcentu. Tiesa, už išskirtinį dizainą būkite pasirengę mokėti brangiau.

Techniniai parametrai

Kokių techninių parametrų įrenginį pasirinkti, priklauso nuo asmeninių poreikių ir patalpos dydžio. Visgi neverta žavėtis pačiais pigiausiais pasiūlymais, nes jų galingumo dažnai pakanka tik nedidelei patalpai. Dėl galingumo pasitarkite su specialistai, tačiau nepamirškite, kad renkantis kondicionierius butui būtina įvertinti ne tik patalpų plotą, bet ir aukštį (tūrį).

Tinkamai parinktas galingumas užtikrins ne tik greitą efektą, bet ir ekonomišką veikimą bei mažesnes energijos sąnaudas. Per mažo galingumo oro kondicionierius nuolat veiks perkrovos režimu, tad sutrumpės jo tarnavimo laikas, o elektros sąnaudos bus didesnės. Tuo tarpu pernelyg galingas įrenginys taip pat negalės atskleisti savo potencialo, tad kam mokėti brangiau už tuos parametrus, kuriais negalėsite pasinaudoti? Būkite atidūs ir lengvai atrasite, koks oro kondicionierius butui geriausiai tinka jūsų atveju.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų